De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Vizite pastorale în Protopopiatul Câmpeni
Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a efectuat joi, 17 decembrie, vizite pastorale în patru parohii din Protopopiatul Câmpeni. În Parohia Ciuruleasa, comunitatea este păstorită de către părintele Traian Borza. Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a fost edificată în jurul anului 1777. La Biserica „Înălțarea Domnului” din Parohia Bucium Poieni, slujește preotul Horațiu Botar. În trecut, în vecinătatea bisericii parohiale a funcționat o școală confesională în cadrul căreia copiii din localitate participau la cursuri sub coordonarea preotului paroh. Locașul de cult, ridicat în preajma anului 1711, a trecut, de-a lungul timpului, prin numeroase lucrări de reabilitare și înfrumusețare.
În Parohia Bucium Cerbu este preot paroh Dan Alexandru Botar. Conform memoriilor păstrate, locuitorii de aici au fost prezenți în mod activ în cadrul Mișcării Memorandiste din anul 1892, alături de care s-a aflat preotul paroh Ioan Todescu. În Parohia Bucium Șasa a funcționat, în jurul anului 1930, o școală confesională unde erau trimiși numeroși dascăli care activau în orașul Blaj. În prezent, comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de preotul Avram Matei.
Grupurile vocale din parohiile Ciuruleasa și Bucium Poieni au interpretat colinde tradiționale în prezența ierarhului.
Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu le-a adresat credincioşilor prezenți îndemnuri și sfaturi duhovnicești, iar preoţilor parohi le-a oferit cuvinte de îmbărbătare și binecuvântări, precum şi îndrumări pastoral-misionare și administrativ-gospodărești.
„Mă aflu în mirifica Ţară a Moţilor pentru a efectua vizite canonice pe raza Protopopiatului Câmpeni. Prin aceste itinerare pastorale doresc, pe de o parte, să cunosc starea concretă a parohiei şi a locaşului de închinare, iar pe de altă parte, să cunosc modul în care părintele paroh îşi îndeplineşte slujirea sa apostolică. Constat, cu satisfacţie, că avem preoţi buni şi destoinici, sensibili la nevoile spirituale şi materiale ale enoriaşilor. Ei sunt ancoraţi în viaţa comunităţilor pe care le păstoresc, dovedindu-se activi pe plan pastoral şi social-filantropic”, a spus ierarhul.