De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Volum apărut la Editura „Renaşterea“, lansat la Bistriţa
La Bistriţa a avut loc joi, 30 ianuarie, lansarea cărţii „Sfântul Grigorie de Nazianz“ de John Anthony McGuckin. Cartea a apărut anul trecut la Editura „Renaşterea“, a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, în traducerea pr. asist. univ. dr. Adrian Podaru, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Evenimentul s-a desfăşurat în Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi“ din municipiu. La lansare au participat directorul Editurii „Renaşterea“ , pr. dr. Cătălin Pălimaru, pr. asist. univ. dr. Adrian Podaru, pr. lect. dr. Grigore-Dinu Moş de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, directorul Radio „Renaşterea“, dr. Paul Siladi, şi alţi oameni de cultură. Lansarea de carte a fost precedată de un scurt concert de muzică clasică susţinut de elevii Şcolii de Muzică din Bistriţa.
Cu această ocazie, traducătorul cărţii, pr. asist. univ. dr. Adrian Podaru, a prezentat câteva aspecte din această biografie, cum ar fi prietenia dintre Sfântul Grigorie Teologul şi Sfântul Vasile cel Mare.
Între cei care au luat cuvântul s-a aflat şi directorul Editurii „Renaşterea“, pr. dr. Cătălin Pălimaru, care a prezentat momentele esenţiale din istoria acestei edituri importante de carte religioasă. De asemenea, pr. dr. Cătălin Pălimaru s-a referit şi la una dintre ultimele apariţii ale editurii, biografia Sfântului Grigorie de Nazianz, de John Anthony MacGuckin. În final, pr. lect. dr. Grigore-Dinu Moş, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, s-a oprit asupra poeziei Sfântului Grigorie de Nazianz.