În data de 19 noiembrie, în sala de ședințe „Episcop Melchisedec” a Centrului eparhial de la Roman, s‑a desfășurat ședința Biroului eparhial de asistență socială de la Sectorul social‑filantropic și
Zi de praznic la mănăstirea gorjeană Cămărășeasca
Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul”-Cămărășeasca din Târgu-Cărbunești, județul Gorj, și-a prăznuit joi, 29 august, sfântul ocrotitor. Înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Altarul de vară al așezământului monahal.
În cuvântul de învățătură rostit, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre viața aleasă a Sfântului Ioan Botezătorul: „Sfântul Ioan este un mijlocitor înaintea lui Dumnezeu pentru sufletele noastre. El este acela care L-a vestit pe Mântuitorul Iisus Hristos și care a pregătit calea Lui. Mântuitorul a venit la Iordan și a fost botezat de Înaintemergătorul Său. După o viață plină de rugăciune, de post, de fapte bune și de asceză în pustie, după ce a agonisit atâtea daruri de la Dumnezeu, Sfântul Ioan Botezătorul și-a aflat sfârșitul mucenicesc printr-o hotărâre nedreaptă și nedemnă a lui Irod. El îl mustra pe Irod pentru păcatele sale, spunându-i că nu i se cade să o aibă pe soția fratelui său. Irod asculta cu multă mâhnire și medita la cuvintele sfântului și chiar se îndulcea de aceste cuvinte pentru că Ioan, pe lângă faptul că îl mustra, îl îndemna și la pocăință și la renunțarea la păcat. Gravitatea păcatului lui Irod provenea și din faptul că el conducea poporul lui Dumnezeu. El reprezenta așadar un exemplu nedemn pentru popor”.
La finalul Sfintei Liturghii, ieroschimonahul Isachie Tudorel Vezeteu a fost ridicat la rangul de protoschimonah, gramata de numire fiind citită de arhimandritul Ioachim Pârvulescu, exarh administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei, ne-a transmis părintele Teodor Marcu.