În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Zilele Timişoarei 2013
În perioada 2-5 august 2013, se desfăşoară „Zilele Timişoarei 2013“, eveniment ce aduce în atenţie manifestări culturale, educaţionale şi de divertisment. Cu această ocazie vor avea loc un ceremonial militar, dezveliri de busturi, spectacole folclorice, ateliere de pictură şi ceramică, vernisaje, concursuri sportive, turneu de fotbal cu oraşele înfrăţite şi alte activităţi menite să aducă buna dispoziţie timişorenilor.
Manifestările vor debuta vineri, 2 august, în parcul central, cu un ceremonial militar, va fi prezentă şi fanfara Garnizoanei Timişoara. Vor avea loc dezveliri de busturi ale unor oameni de cultură bănăţeni, precum Ioan Românu, care a fost dirijor în cadrul Filarmonicii Banatul din Timişoara, şi Eduard Pamfil, considerat ctitorul psihiatriei universitare timişorene şi creatorul psihiatriei antropologice româneşti. Lucrările de sculptură au fost realizate de artiştii Aurel Gheorghe Ardeleanu şi Luigi-Ştefan Varga. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, la eveniment vor lua parte şi reprezentanţi ai Centrului eparhial. De asemenea, în Parcul Rozelor va fi dezvelit şi bustul lui Wilhelm Muhle (1844- 1908), cel care a fost grădinarul Timişoarei, furnizorul de flori al Caselor Regale română şi bulgară. Acesta a amenajat Parcul Rozelor din Timişoara, motiv pentru care oraşul de pe Bega a devenit cunoscut ca „oraşul parcurilor şi al florilor“. De numele său se leagă şi organizarea parcului Cişmigiu din Bucureşti şi a parcului public din Sinaia, unde a fost consultant ştiinţific. Bustul maestrului Wilhelm Muhle a fost realizat de artistul Aurel Gheorghe Ardeleanu. În cadrul unei şedinţe festive va avea loc şi decernarea titlului de cetăţean de onoare al Timişoarei pentru Wilhelm Muhle şi Cornel Ungureanu. Sâmbătă, 3 august, se vor desfăşura spectacole pentru copii, lecţii de dans, ateliere de confecţionat bijuterii, de pictură şi caricatură, vernisajul expoziţiei „Sculptura azi, 4 discursuri“ şi alte activităţi. Pe plan sportiv se va organiza turneul de fotbal „Cupa oraşelor înfrăţite“, un turneu ce adună echipele de amatori din oraşele înfrăţite cu Timişoara, şi se va desfăşura la baza sportivă Colterm, iar sâmbătă seara va demara crosul nocturn, evenimentul fiind susţinut şi de Atletic Club Maraton. Manifestările dedicate Zilelor Timişoarei se vor încheia duminică, 4 august, cu un spectacol folcloric ce va avea loc în Parcul Rozelor. Declararea zilei de 3 august ca zi a oraşului prin hotărârea Consiliului local marchează momentul intrării trupelor româneşti în Timişoara, la 3 august 1919, şi instaurarea administraţiei româneşti.