De sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în biserică, joi, 21 noiembrie, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit la hramul Mănăstirii Peștera din
Ziua Independenţei, la Sibiu
În fiecare an, la Sibiu, pe 9 mai, au loc ceremonii militare în cinstea Zilei Indepenţei de Stat a României, precum şi a Zilei Europei. Festivităţile la 136 de ani de la proclamarea independenţei au avut loc pe esplanda de la Cercul Militar, cu participarea Înalt Preasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a prefectului judeţului Sibiu, Ovidiu Sitterli, a preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, a ofiţerilor şi militarilor Garnizoanei Sibiu şi a altor invitaţi.
IPS Mitropolit Laurenţiu a oficiat o slujbă de binecuvântare a militarilor şi o slujbă de pomenire a eroilor neamului, apoi a transmis mesajul său de binecuvântare şi de felicitare. „I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru darul revărsat asupra noastră şi ne-am rugat pentru eroii neamului, cei care sunt asemănaţi cu sfinţii, eroii credinţei. Prin jertfa lor, şi Biserica şi-a dobândit libertatea, odată cu libertatea neamului. Ziua aceasta este una însemnată şi îi mulţumim lui Dumneseu pentru pronia Sa. Îi preţuim pe cei care îmbracă haina militară, lucru ce implică de la sine simţul jertfei, al datoriei de a se jertfi pentru cel mai mare dar lăsat de Dumnezeu, după cel al vieţii, şi anume libertatea“, a spus IPS Laurenţiu.
Festivitatea a continuat cu ceremonia depunerii de coroane, iar Detaşamentul de Onoare i-a încântat pe cei prezenţi cu o paradă militară. La Cercul Militar a fost vernisată expoziţia de fotografie „La porţile Europei“, de Louis Guermond şi Ştefan Trihenea.