Asociația „Vasiliada” din Craiova împreună cu Federația Filantropia, parohii din Arhiepiscopia Craiovei, voluntari din cadrul Societății Studenților Mediciniști Craiova și alți colaboratori au desfășurat
Activități bogate dedicate tuturor vârstelor la Parohia Fierbinți‑Târg
În dimineața zilei de sâmbătă, 12 aprilie 2025, persoanele vârstnice de la Centrul medico‑social din orașul ialomițean Fierbinți‑Târg au primit Sfânta Împărtășanie după ce în prealabil s‑au spovedit, pregătindu‑se duhovnicește pentru praznicul Învierii Domnului. Pe lângă cuvântul de mângâiere și învățătură primit, beneficiarii centrului s‑au bucurat și de câteva daruri oferite din partea Parohiei Fierbinți‑Târg: o cruciuliță cu șnur, o iconiță, fructe și sucuri naturale.
În aceeași zi, în parteneriat cu Asociația „Toți pentru bine”, parohia a găzduit un atelier de pictură dedicat copiilor ocazionat de sosirea sărbătorilor pascale. Evenimentul a adunat 65 de copii dornici să‑și exprime creativitatea prin culori, pensule și multă imaginație. Atmosfera a fost una de sărbătoare, iar micuții artiști au surprins cu lucrări originale, pline de simboluri pascale și de culoare. În același timp, vânătoarea de ouă cu premii a adus zâmbete și entuziasm tuturor participanților. La final, cele mai frumoase lucrări au fost premiate, dar fiecare copil a plecat acasă cu amintiri frumoase, ne‑a transmis Andreea Anghel, directoarea Asociației „Toți pentru bine”.
După terminarea atelierului, a fost susținută ultima cateheză în cadrul proiectului parohial „La Centenar de Patriarhie - Unitate în comunitate”, proiect cu care Parohia Fierbinți‑Târg va participa la Concursul Național Catehetic „Mărturisirea jertfelnică a dreptei credințe - moștenirea unui secol de Patriarhat pentru copii și tineri”. Cateheza a avut tema „Părintele Mincu Popescu - duhovnicul fierbințenilor din prima jumătate a secolului al 20‑lea”. Copiii au aflat informații importante din viața jertfelnică a veritabilului duhovnic, iar cei mai mici au învățat despre rolul duhovnicului în formarea spirituală a fiecărui creștin. Proiectul parohial ,,La Centenar de Patriarhie - Unitate în comunitate” a fost organizat în perioada 23 noiembrie 2024 - 12 aprilie 2025. În cadrul lui s‑au desfășurat 21 de activități: 14 cateheze, o acțiune filantropică, 4 ateliere de creație și două serbări, ne‑a transmis părintele paroh Andrei Gabriel Ghiaur.