În perioada 14-19 noiembrie, la Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae”-Bucu, județul Ialomița, s-a desfășurat campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, în cadrul Strategiei naționale de acțiune comunitară. Prin această activitate, voluntarii au avut prilejul de a dărui cu mult drag și bucurie din roadele toamnei unor familii și persoane vârstnice care au nevoie de sprijin, beneficiari ai Protopopiatului Slobozia. Prezent la activitate, părintele protopop Laurențiu Cioranu a felicitat gestul micilor voluntari, îndemnându-i să își păstreze bunătatea și să înmulțească fapta cea bună pe tot parcursul vieții. Elevii au fost îndrumați să spună ce reprezintă pentru ei voluntariatul și ce simt atunci când dăruiesc.
Activități pentru beneficiarii Centrului de zi „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” din Deva
Pe perioada vacanței de vară, Centrul de zi pentru copii „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” al Episcopiei Devei și Hunedoarei continuă activitățile cu copiii beneficiari. Pe lângă programul din interiorul centrului, unde copiii au parte de activități educative, precum cluburi de lectură, lucru manual pe diverse tematici sau realizarea temelor de vacanță, au loc și activități recreativ‑educative și de socializare în aer liber.
Pe parcursul lunii iulie, beneficiarii Centrului de zi pentru copii au vizitat Centrul de tip familial „Acoperământul Maicii Domnului” din Săulești, unde au luat parte la jocuri și activități comune, printre care și activități de recreere la piscina din curtea centrului, împreună cu cei 11 copii, care primesc servicii de îngrijire în regim rezidențial în cadrul Centrului de tip familial de la Săulești.
În colaborare cu psihologul voluntar al Centrului de zi pentru copii, Mihaela Ionescu și al Florinei Crișan, reprezentant al Asociației Rangerilor din România, au avut loc două ieșiri în aer liber la pădurea Bejan pentru a cunoaște împrejurimile, prilej cu care copiii au explorat „Traseul lui Ghinduță”, realizat de reprezentanții Direcției Silvice Hunedoara și „Traseul Stejarilor”.
Cei mici au primit informații despre importanța protejării pădurilor și a mediului înconjurător și au participat la jocuri tematice cu surprize și provocări, cu ajutorul cărora au învățat cum să recunoască diferite specii de arbori și frunzele acestora.