De la debutul său, campania „Sănătate pentru sate” desfășurată de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale a inclus 141 de acțiuni desfășurate în județele Ilfov, Prahova, Maramureș, Argeș, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Buzău, Dâmbovița, Vâlcea și Botoșani, de acestea beneficiind 15.604 persoane. Totodată, în perioada 2016-2024, 16.381 de persoane au beneficiat de acțiunile Campaniei de prevenție și educație pentru sănătate care s-a concentrat pe educația sanitară și prevenția medicală în comunitățile vulnerabile.
Bucurii de la copii pentru vârstnicii îngrijiți la Mănăstirea Christiana
Continuând tradiția începută la finalul anului 2023, câțiva dintre copiii înscriși la cursurile organizate în Parohia „Buna Vestire”- Giulești, însoțiți de părinții lor, de părintele paroh Ionuț Tutea, consilier eparhial, și de părintele Constantin Neagu, au fost prezenți, în ultimele zile ale lui 2024, la căminul de bătrâni de la Mănăstirea Christiana din București. Cei mici le-au oferit beneficiarelor vârstnice ale așezământului socio-medical atât momente pline de magie și speranță, cât și daruri.
Mai multe detalii despre această frumoasă acțiune ne-a oferit prof. dr. Maria-Alexandra Spânu: „Copiii au fost primiți cu căldură și așteptați cu iubire și daruri pentru că atunci când dăruim, fără a aștepta o răsplată în schimb, primim cu mult mai mult decât ne-am fi dorit. În sala de mese unde bătrânii au venit să îi vadă, nu aveai cum să îți dai seama cine are sufletul mai plin: copiii care se așezaseră pe scaune să își primească darurile sau bătrânii care îi priveau cu bucurie, entuziasm și mulțumire. Bătrânii au primit cu zâmbetul pe buze cadourile, au vorbit cu micii colindători și au făcut fotografii. În contradicție cu vremea ploioasă de afară, micul concert de colinde oferit de copiii care fac parte din corul bisericii parohiale a adus soarele pe chipurile îngândurate ale publicului vârstnic. De altfel, cadourile pe care ei le-au oferit bătrânelor doamne au fost cumpărate cu banii strânși la târgul de Crăciun organizat în curtea lăcașului de cult, când cei mici și-au vândut decorațiunile confecționate de ei înșiși în timpul orelor de lucru manual, artă și pictură care au loc în fiecare duminică”.