Parohia Zona Dacia din Timișoara a organizat în ziua Sfântului Ierarh Nicolae, 6 decembrie, o acțiune social‑caritabilă. Copiii cu posibilități materiale reduse au primit peste 100 de perechi de pantofi și
„Un tătic în Cer, un Părinte pe Pământ”, la a șasea ediție
Sâmbătă, 7 decembrie, Biserica „Sfântul Gheorghe” din Bacău a găzduit ediția a VI-a a proiectului eparhial „Un tătic în Cer, un Părinte pe Pământ”, dedicat sprijinirii preoteselor văduve ale căror soți au trecut la Domnul lăsând în urmă copii minori. Evenimentul a început cu o slujbă de pomenire oficiată de un sobor de preoți sub protia părintelui arhim. Pimen Costea, urmată de activități speciale dedicate familiilor acestora.
Din cele 10 familii sprijinite financiar de-a lungul anului prin Fondul Filantropia al Centrului eparhial, 7 au fost reprezentate, însumând 15 copii. Cei mai mici au primit jucării și dulciuri, iar cei mai mari s-au bucurat de un dar simbolic și sprijin financiar. Cadourile oferite, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, de către pr. consilier Ilarion Mâță. Chiriarhul, ataşat sufleteşte de acest proiect eparhial, deși nu a putut fi prezent fizic, a urmărit întreaga activitate de la distanță și a intervenit printr-o transmisiune video.
Părintele consilier Ilarion Mâță a subliniat în alocuțiunea sa că „proiectul acesta ne amintește de datoria de a fi aproape de cei care au pierdut pilonul familiei lor, oferindu-le nu doar sprijin material, ci mai ales sufletesc”. De asemenea, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a spus că „grija Bisericii față de aceste familii reprezintă o mărturie a iubirii lui Dumnezeu, care, prin noi, devine concretă și vindecătoare”.
Delegat al chiriarhului la slujba din această seară, arhim. Pimen Costea, vicar eparhial, vădit impresionat de drama prin care au trecut aceste familii, a ținut să îi asigure pe ce rămaşi că nu sunt singuri, pentru că cei dragi ai lor "s-au stins aici pe pământ, dar luminează în cer", mijlocind pentru ei în fața Tronului dumnezeiesc.
Proiectul continuă să fie un prilej de comuniune și solidaritate pentru familiile aflate în suferință, oferindu-le sprijin atât material, cât și spiritual pe parcursul întregului an.