Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate cu pește mreană

Preparate cu pește mreană

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 12 Feb 2024

Mreana sau ştiinţific Barbus este un peşte de apă dulce. În România, se găsește în toate râurile de deal și șes. Are o carne albă, fragedă, foarte gustoasă și fără prea multe oase, fiind o sursă excelentă de acizi grași esențiali, Omega 3 şi 6, proteine, vitamine, minerale. Un consum echilibrat de pește contribuie la prevenirea osteoporozei, combaterea anemiei, poate preveni formarea anumitor tipuri de cancer, ajută la întărirea imunității etc. Mreana se poate găti la cuptor, prăjită, saramură, pe grătar, în diverse rețete cu sos sau mâncare, ciorbe, supe etc. 

Rețete

Mreană în stil asiatic
Ingrediente: 1 kg de peşte mreană, 3 morcovi, 3 ardei grași roșii, 6-7 căței de usturoi, 250 g pastă de roșii, zeama de la o lămâie, 1 linguriță de zahăr, ½ linguriță de curcuma, ½ linguriță de ghimbir pudră, ½ linguriță de coriandru măcinat, 1 linguriță boia dulce, 50 ml ulei, o legătură de pătrunjel verde tăiat mărunt, un pahar cu vin alb. Preparare: Se curăţă peștele, se îndepărtează capul și coada, se taie bucăți mari, apoi se stropesc cu zeama de lămâie și se lasă deo­parte. Morcovii se taie rondele, ardeii feliuțe, usturoiul și pătrunjelul se toacă mărunt. Într-o cratiță se pune jumătate din cantitatea de legume, apoi se pun bucățile de peşte, se presară 1/2 linguriță de zahăr și sare, se toarnă pasta de roșii și pe deasupra se pune restul de legume. Într-o tigaie se pune uleiul la încins și se pun condimentele la gătit: curcuma, ghimbirul, boiaua, coriandrul; se amestecă bine și se toarnă uleiul aromat în cratița cu peşte; se adaugă un pahar cu vin alb și se pune la fiert la foc mic pentru 20 de minute, apoi se adaugă pătrunjelul; se amestecă bine, apoi se mai lasă 10 minute și se poate servi. 

Mreană la cuptor
Ingrediente: 1 kg mreană, 3 cepe, 4-5 căței de usturoi, 4 linguri ulei de măsline, 1 lămâie, 4 linguri de oțet de mere, 1 legătură de pătrunjel verde, sare și piper după gust. Preparare: Într-o tavă de cuptor se pun uleiul de măsline, ceapa tăiată rondele, usturoiul bine pisat și pătrunjelul, după care se pune dea­supra peştele; se stropește cu oțet, se adaugă sare şi piper după gust și se bagă la cuptor, la 160 de grade, pentru 40-45 de minute. Se mai stropește din când în când cu propriul sos. Se servește cu rondele de lămâie și pătrunjel tocat.

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   rețete cu pește