Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
Preparate gustoase cu barbun roşu
Barbunul este un pește marin, semigras, de dimensiuni potrivite, cu un gust delicat. Este bogat în vitamine - A, B, E, B1, B12, minerale - magneziu, potasiu, sodiu, fosfor, fier, iod, clor, sulf, colină, inozitol, acid lactic, glicogen, Omega 3 etc. Datorită conținutului ridicat de substanțe nutritive, barbunul roșu este un produs indispensabil din alimentația copiilor, femeilor însărcinate și persoanelor în vârstă. Poate ajuta la ameliorarea sau prevenirea unor afecțiuni, cum ar fi combaterea eczemelor și a altor boli ale pielii, ajută persoanele care suferă de boli tiroidiene, favorizează producția de suc gastric etc. Este un pește cu proteine de cea mai bună calitate, care nu conține prea multe calorii.
Rețete
Barbun cu roşii la cuptor
Ingrediente: 3 bucăți de barbun, 4 roșii potrivite, 15 ml ulei vegetal, 4-5 căței de usturoi, 3 crenguțe de rozmarin, sare și piper după gust. Preparare: Se curăță și se eviscerează peștele, roșiile se taie rondele și se amestecă cu usturoiul tocat, rozmarinul și uleiul vegetal; se adaugă sare și piper. Peștele și roșiile se pun pe o tavă de copt tapetată cu pergament și se lasă la cuptor timp de 30 de minute, la 175 de grade.
Supă de barbun cu praz şi fenicul
Ingrediente: 1 bucată de țelină rădăcină, 1 morcov, 3 cartofi, 2-3 linguri de ulei de măsline, 2 bucăți de fenicul, 2 bucăți de praz, 500 g barbun file, sare și piper după gust. Preparare: Se curăță legumele, se spală și se toacă mărunt, apoi se pun într-o cratiță și se călesc 2-3 minute în uleiul de măsline; se adaugă apă și se gătesc legumele la foc mediu pentru 10-15 minute, apoi se dau prin blender; se adaugă sare și piper după gust; se pune fileul de barbun și se mai fierbe încă 5 minute la foc mic. Se asezonează cu pătrunjel verde sau mărar și se servește supa cu crutoane.