Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate rapide şi gustoase cu fasole roşie

Preparate rapide şi gustoase cu fasole roşie

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 27 Feb 2023

Fasolea roșie este una dintre cele mai nutritive soiuri de fasole din lume, de aceea are multe beneficii pe termen lung pentru sănătate. Poate fi consumată în mai multe feluri: adăugată în diverse salate sau gătită sub formă de ciorbă, supă, mâncăruri, sosuri etc.

Rețete

Salată de fasole roşie

Ingrediente: 300 g fasole roșie fiartă, 250 g năut fiert, 1 conservă cu boabe de porumb, 200 g roșii cherry tăiate sferturi, 2-3 bucăţi avocado tăiat cubulețe, 5-6 fire de ceapă verde, 2 legături de pătrunjel verde tocat mărunt, zeama de la o lămâie, 2 linguri de apă, 5 linguri de ulei de măsline, mix de ierburi aromate busuioc, oregano, cimbru, usturoi, sare după gust.

Preparare: Se scurg bine de zeamă fasolea, năutul și boabele de porumb și se pun într-un bol; se adaugă roșiile, avocado, ceapa verde și pătrunjelul tocate mărunt, apoi într-un alt vas, se face un dressing din ulei de măsline, 2 linguri de apă, sare după gust, zeama de la o lămâie, mixul de ierburi aromate și 1-2 căței de usturoi pisat. Se omogenizează bine și acest conținut se toarnă peste salată; se amestecă până se omogenizează bine, după care se poate servi cu pâine prăjită sau crutoane.

Humus de fasole roşie

Ingrediente: 500 g fasole roșie fiartă, 4-5 căței de usturoi, 100 g pastă de tahini, 4-5 linguri de ulei de măsline, zeama de la o lămâie, sare și piper după gust, 150 ml apă minerală rece, câteva semințe de susan alb și negru pentru decor.

Preparare: Se scurg bine de zeamă boabele de fasole și se adaugă în vasul unui blender, după care se pun rând pe rând celelalte ingrediente; se mixează apoi până se ajunge la consistența dorită, dacă se constată că este mai densă, se mai poate adăuga apă minerală. Se pune în boluri și se ornează cu pătrunjel verde și semințe de susan alb sau negru.

 

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   Rețete de post