Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Preparate rapide şi gustoase cu hering
Heringul este unul dintre cei mai consumați pești. Există peste 60 de specii de hering, iar specialiştii spun că proteinele din acesta sunt absorbite în organism într-o proporție foarte mare, aproximativ 90%. Este de remarcat faptul că proteina de pește conține anumiți aminoacizi consideraţi de neînlocuit, nefiind găsiţi în alte alimente. De aceea, este recomandată includerea acestui produs în alimentația tuturor persoanelor, în special a copiilor și a vârstnicilor.
Rețete
Hering marinat
Ingrediente: 1 kg hering, 1 morcov, 2 cepe tăiate julien, 1 linguriță sare, ½ linguriță piper, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță boabe de piper, 1 linguriță coriandru boabe, 3-4 foi de dafin, 2 linguri ulei, 50 ml oțet, 350 ml apă. Preparare: Se curăță bine peștele și se spală, se taie felii sau se filetează. Condimentele împreună cu apa, oțetul, uleiul și sarea se pun într-o oală la fiert. Într-un vas sau borcan cu capac, se pun peștele, ceapa și morcovul tăiați bucăți, apoi se toarnă lichidul fierbinte, se lasă câteva ore să se răcească, după care se ține la frigider. Se consumă cu pâine prăjită, în salate sau cu diverse garnituri de legume.
Pastă de hering
Ingrediente: 250 g hering curățat și spălat, 1 linguriță sare, ½ linguriță piper, 3 foi de dafin, 1 ceapă potrivită, 50 g unt, 100 ml ulei, 4-5 căței de usturoi, 250 ml vin alb, rozmarin și oregano după gust. Preparare: Se pune peștele într-un vas, apoi se adaugă celelalte ingrediente: uleiul, sarea, vinul, piperul, foile de dafin, oregano, ceapa și usturoiul; se pune vasul pe foc până dă în clocot, apoi se reduce focul și se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ o oră şi 30 de minute, acoperit cu capac. După ce s-a răcit, se scurge de zeamă, se scot foile de dafin și se mixează; se adaugă 50 g unt, iar dacă este nevoie se mai toarnă puțină zeamă din care s-a scurs, ca să fie mai ușor tartinabil.