Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Studiu

Studiu

Data: 23 Octombrie 2008

Un studiu internaţional dat publicităţii în SUA arată că un regim alimentar bogat în legume şi fructe reduce riscurile de crize cardiace, în timp ce consumul de alimente sărate şi prăjite creşte aceste riscuri. Astfel, în cazul persoanelor care ţin „un regim prudent“, bogat în legume crude sau fierte şi în fructe, riscurile de a suferi o criză cardiacă sunt cu 30% mai mici, faţă de cele care consumă puţine legume şi fructe. Cel de-al treilea tip de regim alimentar, numit şi „regim oriental“, care conţine alimente precum tofu şi sos de soia, pare să aibă un impact redus asupra riscului de infarct.