Atmosferă de sărbătoare la Catedrala Mitropolitană din Iași, unde sute de credincioși s-au adunat pentru a celebra slăvitul praznic al Nașterii Domnului Hristos. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost
150.000 de credincioşi romano-catolici, în pelerinaj la Şumuleu Ciuc
Aproximativ 150.000 de credincioşi romano-catolici, din ţară şi din străinătate, au participat, sâmbătă, la tradiţionalul pelerinaj de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, manifestare cotată drept una dintre cele mai ample ale lumii catolice din Europa Centrală şi de Sud-Est.
Pelerinii au început să sosească la Şumuleu încă de vineri, iar mulţi dintre ei au străbătut pe jos zeci de kilometri. Aproximativ 400 dintre ei au venit în Harghita, în premieră, cu o garnitură de tren specială. Înainte de a ajunge pe Muntele Şumuleu, credincioşii s-au oprit la mănăstirea franciscană de la Şumuleu, pentru a se ruga la cea mai mare statuie din lemn, făcătoare de minuni, a Maicii Domnului din lume. După aceasta, purtând crenguţe verzi în mâini, au urcat o pantă abruptă, pe care o numesc „Dealul Golgotei“, pentru a ajunge la altarul în aer liber, unde a fost oficiată slujba. Un moment important al evenimentului, organizat pentru a 441-a oară, a fost scoaterea din mănăstirea franciscană a steagului sfânt al Şumuleului şi a unuia dintre cele mai valoroase obiecte ale bisericii, „laborumul“, care a fost purtat de cel mai merituos elev al Colegiului romano-catolic „Segito Maria“ din Miercurea Ciuc. Slujba de pe muntele Şumuleu a fost oficiată de Arhiepiscopul catolic de Alba Iulia, Jakubini Gyorgy, iar predica a fost rostită de Episcopul romano-catolic din Satu Mare, Schonberger Jeno. Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc îşi are originea în vremuri străvechi. Pelerinii au rămas la mănăstirea franciscană din Şumuleu Ciuc până ieri, iar în noaptea de sâmbătă s-au rugat şi au intonat cântece religioase.