Numeroși credincioși ai Bisericii noastre au petrecut momentul trecerii dintre ani adunați în rugăciune, aducând mulțumire lui Dumnezeu pentru binefacerile pe care le-au primit în anul 2024 și cerându-I
19 ani de la trecerea în ceruri a profesorului Chiril Popescu
Luni, 24 ianuarie, s-au împlinit 19 ani de la trecerea la cele veşnice a marelui profesor, compozitor şi interpret de muzică psaltică Chiril Popescu (1897 - 1992). A ucenicit lângă arhimandritul Ghelasie şi Ioan Zmeu, doi mari titani ai muzicii bizantine din ţara noastră. A funcţionat mai întâi ca protopsalt la Catedrala episcopală din Curtea de Argeş. Tot aici, la Curtea de Argeş, s-a lansat ca profesor de psaltichie la Şcoala de cântăreţi, continuând activitatea dascălului său Ioan Zmeu. În anul 1949 a venit ca profesor de muzică la Seminarul Teologic, proaspăt înfiinţat în incinta Mănăstirii "Coşuna Bucovăţul Vechi", lângă oraşul Craiova. Sub înrâurirea sa au învăţat tainele muzicii generaţii întregi de viitori teologi, preoţi şi monahi din Mitropolia Olteniei, şi nu numai. În anul 1954, datorită rezultatelor obţinute cu seminariştii de la Coşuna, a fost promovat în mediul universitar ca asistent la Catedra de muzică bisericească, ritual şi tipic din cadrul Institutului Teologic din Bucureşti, pe lângă maestrul Nicolae Lungu.
În 1982 a dăruit Seminarului Teologic din Craiova întreaga sa bibliotecă muzicală. Lucrarea sa a fost publicată şi promovată în cele mai importante reviste de specialitate din ţară. "Activitatea sa este un exemplu de muncă şi dăruire vrednic de urmat, un pilduitor exemplu şi un îndemn de a duce mai departe muzica psaltică tradiţională", mărturisea regretatul său ucenic, preotul profesor Alexie Buzera, în revista "Mitropolia Olteniei" nr. 6/1987. (Diac. Ioniţă Apostolache)