La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
20 de şoferi din Argeş, cu permisul obţinut fraudulos, au comis accidente grave
▲ În urma unei analize efectuate de Direcţia Poliţiei Rutiere, s-a constatat faptul că un număr de 20 de persoane, bănuite că ar fi obţinut în mod fraudulos permisul de conducere în judeţul Argeş, au comis nu mai puţin de 21 de accidente rutiere, soldate cu trei morţi şi 17 răniţi grav ▲ 17 angajaţi ai Serviciului Permise din Argeş sunt cercetaţi de procurorii anticorupţie, sub acuzaţia că au eliberat permise de conducere unor persoane care nu ar fi susţinut examenul auto ▲
Un număr de 20 de conducători auto, care şi-au obţinut permisul de conducere în judeţul Argeş, au comis nu mai puţin de 21 de accidente rutiere, soldate cu trei morţi, 17 răniţi grav şi 25 răniţi uşor, reiese dintr-o analiză efectuată la nivelul Direcţiei Poliţiei Rutiere. Inspectoratul General al Poliţiei Române a verificat cazierele rutiere ale unui număr de 757 de persoane, despre care existau indicii că ar fi obţinut permisul de conducere în mod fraudulos, în judeţul Argeş. Poliţiştii spun că principalele cauze ale producerii accidentelor au fost experienţa redusă în conducere, depăşirea neregulamentară, viteza neadaptată la condiţiile de drum, neacordarea priorităţii sau conducere sub influenţa alcoolului. Autorii accidentelor, persoane care nici măcar nu au susţinut examenul auto Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a demarat, în cursul lunii trecute, o amplă anchetă la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Argeş. În urma anchetei, un număr de 17 angajaţi ai acestei structuri sunt cercetaţi de procurorii anticorupţie, sub acuzaţia că au eliberat permise de conducere unor persoane care nu ar fi susţinut examenul auto. Potrivit anchetatorilor, membrii grupului au pretins şi primit de la fiecare candidat sume cuprinse între 700 de euro şi 4.500 de euro. Cei 17 lucrători de la Serviciul Permise Argeş au fost arestaţi preventiv. Aceeaşi soartă au avut-o şi doi agenţi de poliţie şi un director al unei şcoli de şoferi, implicaţi în dosarul permiselor auto din Argeş.