De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
A 20-a ediție a concursului „Spune-mi o poveste pentru suflet” se desfășoară luna aceasta
În luna aprilie se desfășoară a 20-a ediție a concursului „Spune-mi o poveste pentru suflet”, a cărei temă este „Ce poate rugăciunea?”. Copii, tineri și adulți sunt invitați să ia parte la cele două secțiuni ale acestei ediții, respectiv literatură și arte plastice. În cadrul secțiunii literare, participanții vor povesti o întâmplare prin care să evidențieze puterea rugăciunii în viața proprie sau în viața celor din jur, iar textul poate fi scris în proză sau în versuri. Categoriile de vârstă specifice acestei secțiuni sunt 7-9 ani, 10-12 ani, 13-14 ani, liceeni și adulți. În cadrul secțiunii de arte plastice, participanții cu vârste de 5-7, 8-10, 11-12 și 13-14 ani sunt invitați să ilustreze una dintre rugăciunile regăsite în cartea de rugăciuni a copiilor din Grupul de cateheză al Bisericii „Sfântul Dumitru”-Poștă din Capitală. Cartea de rugăciuni poate fi accesată pe site-ul bunatate.ro, acolo unde pot fi obținute și informații suplimentare privind desfășurarea acestei ediții a concursului „Spune-mi o poveste pentru suflet”. Persoană de contact: Ioana Revnic, telefon: 0740.938.323.
Contribuțiile tuturor sunt așteptate până la data de 23 aprilie, la adresa de e-mail concursuri.sops@gmail.com. Câștigătorii vor fi anunțați în data de 30 aprilie pe site-ul www.bunatate.ro, pe pagina de Facebook „Spune-mi o poveste pentru suflet” și în grupul de Facebook cu același nume. Concursul este realizat în colaborare cu Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București și cu parohia menționată.
„Spune-mi o poveste pentru suflet” este un proiect de educație caracterială prin intermediul poveștilor, inițiat de Ioana Revnic. În cadrul acestui proiect s-au desfășurat peste 350 de ateliere de povești, în țară și în străinătate. Concursurile din cadrul proiectului au debutat în luna mai a anului 2020 și au ajuns la cea de-a 20-a ediție. Până în prezent, la acestea au participat copii din opt țări: România, Republica Moldova, Ucraina, Italia, Franța, Olanda, Belgia și Elveția.