De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
A fost instalat paroh nou la Făgăraş
Credincioşii de la Biserica "Sfânta Treime" din Făgăraş au avut bucuria să primească duminică, 3 iulie, un nou paroh, şi anume pe părintele Nicolae Lie, profesor la Liceul Teologic "Sfântul Constantin Brâncoveanu" din oraşul braşovean. Ceremonia de instalare a fost oficiată de Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, şi a fost precedată de slujba Vecerniei, oficiată de ierarh şi un număr mare de preoţi, din rândul cărora n-au lipsit stareţul Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, arhim. Ilarion Urs, şi cei doi protopopi de Făgăraş, pr. Ioan Ciocan şi pr. Marcel Dobrea.
IPS Mitropolit Laurenţiu a mulţumit fostului paroh, pr. Romul Poparad, care a ieşit la pensie după 27 de ani de slujire preoţească în biserica amintită şi 53 de ani de slujire preoţească de la hirotonie. Părintele Poparad le-a mulţumit la rândul său credincioşilor pentru anii de colaborare şi a făgăduit că va rămâne îmbisericit aici pentru a sluji în continuare la Sfântul Altar. În cuvântul de la instalare, IPS Mitropolit Laurenţiu le-a explicat credincioşilor care sunt cele trei slujiri ale preotului, ce semnificaţie duhovnicească are ceremonia de instalare şi l-a prezentat pe noul paroh ca un bun teolog şi dascăl în instituţia de învăţământ amintită: "Părintele Nicolae Lie a câştigat această parohie prin concurs. Au fost cinci candidaţi, dar el a fost cel mai bine pregătit. Din acest motiv am ţinut neapărat să venim aici şi să oficiem ceremonia de instalare". "Un exemplu pentru toţi" A urmat ceremonia propriu-zisă, când IPS Mitropolit Laurenţiu i-a oferit pr. Lie Sfânta Evanghelie, din care să înveţe credincioşii încredinţaţi şi să-şi exercite astfel misiunea învăţătorească. Apoi, i-a fost oferită noului paroh Sfânta Cruce pentru a binecuvânta credincioşii şi a-şi îndeplini funcţia sfinţitoare şi în cele din urmă i-a fost dată o cheie, simbol al puterii, de a deschide sufletele credincioşilor şi porţile Raiului, în virtutea funcţiei conducătoare. Pr. Nicolae Lie le-a mulţumit ierarhului, familiei, profesorilor şi credincioşilor şi a promis că va face tot ce-i stă în putinţă pentru a fi un bun păstor de suflete: "Astăzi, prin rânduiala lui Dumnezeu şi binecuvântarea IPS Mitropolit Laurenţiu, am fost chemat să împlinesc o nouă lucrare, aceea de preot paroh. Tocmai de aceea emoţiile sunt foarte mari, dar acestea sunt împletite cu marea bucurie de a-mi vedea împlinită dorinţa ce m-a urmărit din primii ani de studii teologice, şi anume aceea de a deveni preot". (Ştefan Mărculeţ)