În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
A fost lansat romanul „Noapte bună, copii!“
Lansarea cărţii "Noapte bună, copii!", a tânărului autor bănăţean Radu Pavel Gheo, a avut loc joi, 11 noiembrie, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian, în amfiteatrul Liceului Pedagogic din Caransebeş.
Evenimentul a fost organizat de Episcopia Caransebeşului şi Seminarul Teologic "Episcop Ioan Popasu" din Caransebeş, împreună cu Liceul Pedagogic "C.D. Loga" din Caransebeş, Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara, Editura Polirom din Iaşi şi Biblioteca Municipală "Mihail Halici" din Caransebeş. Au participat prof. univ. dr. Otilia Hedeşan, decanul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara, prof. dr. Nicolae Borlovan, critic literar, profesori de limba română de la şcolile din oraş, alături de alţi oaspeţi şi numeroşi elevi. Cuvântul de deschidere i-a aparţinut doamnei prof. univ. dr. Otilia Hedeşan, care a evocat personalitatea autorului: "Radu Paul Gheo este un scriitor român din Banat şi cetăţean universal. Vreau să spun deci că într-un fel sau altul Radu Pavel Gheo ne aparţine nouă şi dumneavoastră, căci este absolvent al facultăţii noastre, unul dintre absolvenţii străluciţi, unul dintre deja importanţii scriitori ai literaturii române. Este însă originar din Caraş-Severin, fiu al Ticvaniului Mic şi vedem din opera sa că este, înainte de toate, om al plaiului natal. Ultima carte a sa, "Noapte bună, copii!", adună laolaltă poveşti care sunt mai uşor de imaginat pentru cineva care a trăit aproape de graniţă - graniţă care în anii ´80 era poarta către libertate." Din partea Episcopiei Caransebeşului au participat pr. prof. Pătruţ Bănăduc, titularul Catedrei de limba română de la Seminarul Teologic din Caransebeş, şi pr. Daniel Alic, consilier cultural al episcopiei. Cartea ce s-a lansat este un roman care evocă moravurile societăţii moderne, o societate care încearcă să-l excludă pe Dumnezeu. Totodată, este o radiografie a evenimentelor petrecute la graniţa dintre România şi Iugoslavia în anii comunismului. (pr. Daniel Alic)