De sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în biserică, joi, 21 noiembrie, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit la hramul Mănăstirii Peștera din
A fost sfinţită Librăria Doxologia
Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovine, şi Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, au sfinţit aseară Librăria Doxologia a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.
Evenimentul s-a bucurat de prezenţa Înalt Preasfinţitul Vasilios, Mitropolitul Elasonei, dar şi a mai multor reprezentanţi ai vieţii publice din Iaşi. Părintele Mitropolit Teofan a vorbit despre importanţa Librăriei Doxologia. "Partea centrală a acestei clădiri este dedicată sănătăţii minţii. Nădăjduim ca acest aşezământ să reprezinte o posibilitate, pentru ca mintea celor care vor beneficia de cele expuse aici să devină mai curată. Tot Sf. Maxim spunea "Omule, nu întrebuinţa rău ideile ca să nu fii silit să întrebuinţezi rău şi lucrurile. De nu păcătuieşte cineva mai întâi cu mintea nu va păcătui niciodată cu lucrul". Nu orice carte te ajută să întrebuinţezi bine ideile. Am socotit ca în această librărie să avem literatură bisericească publicată la noi în ţară. Dorim să realizăm patru spaţii în care omul să găsească cărţi fundamentale din domeniul artei, filosofiei, literaturii şi istoriei", a spus IPS Teofan. Scriitorul Nichita Danilov, directorul Casei de Cultură "Mihai Ursachi" din Iaşi, a asemănat deschiderea Librăriei Doxologia cu inaugurarea unui sediu al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). "Deschiderea acestei librării în zilele noastre este importantă pentru că trăim într-un timp extrem de tulbure în care mai mult dictează forţa, armele şi vorbele grele. Această librărie trebuie să aducă pacea în sufletele oamenilor. Cred că deschiderea librăriei va avea un ecou benefic pentru lumea bisericească şi culturală a Iaşului", a afirmat Nichita Danilov. Lucrări de reabilitare şi modernizare Librăria Doxologia se află la parterul Casei Nicodim de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 14 Iaşi. Casa Nicodim a intrat într-un proces de consolidare, de înlocuire a şarpantei şi a învelitorii de tablă dar şi de recompartimentare în partea superioară şi de la parter. Partea de la parter a fost amenajată pentru Librăria Doxologia după un alt concept. De asemenea a fost amenajat spaţiul pentru patiseria "Pelerinul" şi pentru Centrul de pelerinaje "Sf. Parascheva" a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. "În cadrul Librăriei Doxologia se vor găsi obiecte de cult şi carte creştină de la diverse edituri. Apariţiile Editurii Doxologia vor intra în primul rând aici, urmând ca aceste titluri să fie distribuite şi în ţară. Lucrările la Casa Nicodim au durat patru luni, costurile fiind suportate din fondurile alocate de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei", a declarat pr. Iulian Necula, consilier al Sectorului economic-financiar al Arhiepiscopiei Iaşilor.