În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
A fost târnosită o nouă biserică în Episcopia Severinului şi Strehaiei
Pe 2 septembrie, în prima duminică după Începutul anului bisericesc, credincioşii din satul Puţinei, filie a Parohiei Halânga, judeţul Mehedinţi, au participat la un eveniment deosebit de important pentru viaţa religioasă a comunităţii: târnosirea bisericii satului. Întreaga suflare creştinească a trăit atmosfera de sărbătoare prilejuită de popasul pastoral pe aceste meleaguri al Întâistătătorului Eparhiei Severinului şi Strehaiei, Preasfinţitul Nicodim.
După slujba de sfinţire prin care s-au rânduit cele două hramuri ale bisericii, "Sfinţii Martiri de la Niculiţel şi Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena", ceremonia religioasă a fost continuată cu Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, săvârşită pe un podium amenajat lângă lăcaşul de închinare. În cuvântul de învăţătură, PS Nicodim a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în construcţia casei Domnului, arătând că sfinţirea unei biserici este unul dintre cele mai rare evenimente de la care nu trebuie să lipsească nici un creştin. Piatra de temelie a sfântului lăcaş a fost pusă în anul 2006, de atunci şi până astăzi lucrările fiind coordonate de pr. Marius Ion Porumbel, preotul slujitor al acestei parohii. În luna august a aceluiaşi an s-au construit fundaţia şi elevaţia, iar în 2007 s-a turnat placa şi s-a început construirea acoperişului, însoţită de lucrări complementare: placarea exteriorului cu polistiren, vopsirea cu lavabilă, pregătirea peretelui interior pentru pictură în frescă. Tot în 2007 a fost montată şi instalaţia electrică. Prin strădania părintelui Porumbel, biserica este protejată de temperaturile care ar putea afecta viitoarea pictură prin ferestre de termopan cu lemn stratificat şi uşi sculptate din lemn de cireş. În interiorul bisericii au fost puse granit şi o scară spiralată prin care se face accesul la cafas. În 2009, biserica a fost acoperită cu tablă de cupru. (Cătălin Cernătescu)