La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Acţiuni filantropice la Râmnicu Vâlcea
În perioada 27-29 martie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Râmnicu Vâlcea s-a desfăşurat cea de-a patra acţiune social-filantropică organizată în acest oraş de Asociaţia pentru copii şi bătrâni „Sfântul Hristofor“, din Bucureşti, coordonată de teologul Marius Keller. La buna desfăşurare a acestei acţiuni social-filantropice au participat Sectorul social al Arhiepiscopiei Râmnicului, mai multe parohii din Râmnicu Vâlcea şi un grup de studenţi teologi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti.
Nici în această perioadă pascală nu au fost uitaţi copiii şi tinerii din centrele de plasament şi socializare din Râmnicu Vâlcea. Beneficiari ai acestei acţiuni au fost circa 200 de copii şi tineri din Centrul de plasament Andreea, Centrul de plasament Ana, Centrul de plasament nr. 18 şi Centrul de socializare din cadrul Centrului de plasament Ana, toate aflate în Râmnicu Vâlcea.
Au fost susţinute două cateheze, una despre problemele comunicării în activităţile sociale şi alta despre importanţa participării la Sfânta Liturghie. Au fost difuzate un documentar video educativ şi mai multe desene animate cu mesaj creştin. Un grup de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din Râmnicu Vâlcea au interpretat mai multe cântări bisericeşti pascale, iar preoţii care au făcut posibilă această acţiune social-filantropică au împărţit mai multe cărţi şi obiecte liturgice sfinţite: îndreptare de Spovedanie, cărţi de rugăciune, icoane şi cruciuliţe. Cu această ocazie, în fiecare cameră a fost aşezată câte o icoană mare, spre binecuvântarea şi ocrotirea tuturor celor care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea în aceste centre. În încheiere, după ce au fost sfinţite, numeroase pachete cu fructe, sucuri, dulciuri, produse igienico-sanitare, prosoape, vase de bucătărie şi produse de papetărie şi birotică au fost împărţite copiilor şi tinerilor. (Sectorul social al Arhiepiscopiei Râmnicului)