„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Activitate artistică a Centrului de zi pentru copii din Caransebeş
Miercuri, 28 mai, în Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea“ a Episcopiei Caransebeşului, a avut loc serbarea de sfârşit de an a beneficiarilor Centrului de zi pentru copii din cadrul Complexului de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare“ al Episcopiei Caransebeşului. Copiii, sub îndrumarea cadrelor didactice specializate, au prezentat scenetele religioase „O altfel de lecţie“ şi „Cu fericirea... nu-i de glumit!“ Manifestarea religios-culturală s-a bucurat de prezenţa părinţilor copiilor, a slujitorilor de la Centrul eparhial, precum şi a ostenitorilor aşezământului social. „Anul care se apropie de final nu a fost unul uşor, am avut încercări şi provocări, pe care le-am trecut cu bine cu ajutorul lui Dumnezeu. În perioada viitoare ne-am propus să îmbunătăţim din toate punctele de vedere serviciile sociale pe care le oferim şi să păstrăm această frumoasă legătură pe care o avem cu fiecare dintre dumneavoastră. Pentru noi anul încă nu s-a încheiat, pentru că peste două săptămâni vom participa la o excursie de o zi la Mănăstirea Poiana-Mărului, excursie care se va putea realiza numai cu ajutorul dumneavoastră prin achiziţionarea biletelor pe care noi le-am scos la vânzare cu prilejul acestui fericit eveniment. Trebuie să-i mulţumim ierarhului nostru, Preasfinţitul Părinte Lucian, pentru purtarea de grijă pe care o manifestă faţă de noi şi, nu în ultimul rând, tuturor celor care ne ajută, pun suflet şi se implică în fiecare zi la toate manifestările şi activităţile organizate în cadrul centrului nostru“, a mărturisit pr. Gabriel Gozman-Pop, consilierul Sectorului social-misionar prezent la eveniment.
Centrul de zi funcţionează din anul 2005, iar misiunea sa este de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor, prin asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, precum şi orientare şcolară. Anul acesta au frecventat aşezământul social 43 de copii din Caransebeş şi împrejurimi, majoritatea fiind cazuri sociale. (Pr. Nicolae Codrea)