Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei reprezintă în fiecare an prilej de mare bucurie duhovnicească pentru toți credincioșii de la Dunărea de Jos, care îl au ocrotitor de 32 de ani. În cadrul amplelor
Activităţi cu copiii în parohiile clujene
Biserica "Pogorârea Sfântului Duh" din cartierul clujean Zorilor a organizat un pelerinaj gratuit pentru copiii participanţi la programele parohiale "7 Paşi", "Hristos împărtăşit copiilor" şi "Alege şcoala". În Parohia "Naşterea Domnului" au loc mai multe activităţi filantropice, parte din proiectul "Copiii, Mâinile lui Hristos".
Pelerinajul la Mănăstirea Râşca Transilvană şi Mănăstirea "Acoperământul Maicii Domnului" de la Floreşti a fost ultima activitate din programul religios şi recreativ "7 Paşi" desfăşurat la Biserica "Pogorârea Sfântului Duh". Cei 35 de copii au fost însoţiţi de pr. paroh Cornel Felecan, de coordonatorii programului "7 Paşi", Radu Copil, responsabil al Departamentului de tineret la Arhiepiscopia Clujului, şi Oana Băilă, vicepreşedintă ASCOR Cluj-Napoca, şi alţi voluntari de la Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români. Micii pelerinii au făcut un popas la Protopopiatul Huedin, unde pr. protopop Ciprian Taloş a vorbit despre viaţa părintelui martir Aurel Munteanu, fost protopop de Huedin. La Mănăstirea Râşca Transilvană, copiii au aflat de la monahi fapte ale unor sfinţi copii, precum Sfântul Onufrie şi Cuvioasa Parascheva, ocrotitoarea mănăstirii. Călătoria a urmat în zona muntoasă de la Mărişel, Crucea Iancului, Barajul Beliş-Fântânele şi Tarniţa, ultimul obiectiv vizitat fiind Mănăstirea "Acoperământul Maicii Domnului" Floreşti. Ajunşi înapoi, la Cluj-Napoca, toţi copiii participanţi la programele parohiale au fost premiaţi cu diplome de participare şi cărţi religioase. Activităţi în Parohia "Naşterea Domnului" Parohia "Naşterea Domnului" din Cluj-Napoca, păstorită de pr. paroh Nicolae Buda, alături de pr. Valentin Bochiş şi pr. Dorel Man, organizează diverse activităţi filantropice, ultima de acest gen fiind destinată copiilor din Centrul maternal "Sfânta Veronica" de la Mănăstirea Dumbrava, judeţul Alba. La acţiune au participat copii din parohiile clujene "Naşterea Domnului", "Sfântul Mina" şi "Sfinţii Ioan, Iorest şi Sava", şi de la parohia din Brăişoru, Protopopiatul Hurdin. Activitatea s-a înscris în proiectul "Copiii, Mâinile lui Hristos" şi a cuprins mai multe ateliere în cadrul cărora copiii au confecţionat diverse obiecte care s-au vândut. Cu fondurile obţinute, la care s-au adăugat şi donaţii, s-au cumpărat articole de îmbrăcăminte pentru 70 de copii de la Centrul maternal "Sfânta Veronica", alături de rechizite şcolare, cărţi, jucării. O parte din daruri au fost oferite de familiile copiilor de la Grădiniţa "Lumea copiilor" Cluj-Napoca şi de părinţii copiilor participanţi. Proiectul "Copiii, Mâinile lui Hristos" se va finaliza pe 2 iunie cu o expoziţie ce va reuni fotografii de la toate activităţile realizate de copii. Concursul "De la Florii la Înălţare" Cei 150 de elevi clujeni participanţi la concursul religios "De la Florii la Înălţare" au fost premiaţi în Biserica "Schimbarea la Faţă". Copiii au realizat o paletă largă de lucrări - icoane pictate pe sticlă, desene, ouă încondeiate - care surprind perioada de la Florii la Înălţare, după cum a spus inspectorul de religie al judeţului Cluj, pr. Liviu Vidican Manci. Concursul, aflat la cea de-a treia ediţie, a fost organizat de Biserica "Schimbarea la Faţă" şi Şcoala "Ioan Bob", împreună cu profesorii de religie din municipiu.