Comunitatea credincioșilor din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan și‑a sărbătorit astăzi, 23 noiembrie, cel de‑al treilea ocrotitor spiritual, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, care s
Activități cu tinerii în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei
Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei este în perioada 22-27 iulie gazda taberei „Tradiție și noutate” din Mitropolia Munteniei și Dobrogei. Pe parcursul zilei de luni, 22 iulie, 18 tineri din toate eparhiile din țară au sosit la Buzău, pentru a participa la tabăra ce se desfășoară în localitatea Măgura, în apropierea Mănăstirii Ciolanu și a mai multor puncte de atracție ale județului, atât din punct de vedere spiritual, cât și turistic. Evenimentul este organizat prin Sectorul învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.
În prima seară, la ora cinei, oaspeții au avut ocazia să îl aibă în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, însoțit de pr. Marian Gegea, vicar administrativ eparhial, ne-a transmis Ionuț-Romeo Sandu, inspector eparhial la Sectorul cultural și comunicații media.
Ierarhul a dorit să îi cunoască pe tinerii delegați din toate zonele țării, îndemnându-i să petreacă cu folos duhovnicesc cele șase zile pe meleagurile buzoiene și vrâncene.
De asemenea, Înaltpreasfinția Sa le-a spus că Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei organizează, de mai mulți ani, excursii culturale în întreaga țară, cu scopul ca adolescenții și tinerii să devină mai apropiați de Biserică și de credința strămoșească, prin intermediul călătoriilor realizate alături de prietenii lor, care sunt mai familiarizați cu tot ce presupune viața duhovnicească și care, la rândul lor, își pot câștiga chiar renumele de misionari pentru propria generație.
„În climatul de viață al Bisericii nu se pun limite și bariere personalității, așa cum se interpretează de către necunoscători, ci, dimpotrivă, cei care sunt implicați în acest ritm, așa cum sunteți și voi, le dovedesc că există multă libertate și înțelegere, dar însoțite de responsabilitate. Pe parcursul acestor zile, întâlnirile cu scop instructiv pe care le veți avea vor fi împletite și cu o componentă recreativă, în special atunci când veți vizita cele două județe ale acestei eparhii”, a precizat Înaltpreasfinția Sa.
În următoarele zile, tinerii vor avea parte de activități precum: prezentări, workshopuri, excursii, activități de cunoaștere și artistice. Zilnic, alături de tineri vor fi cadre didactice buzoiene, membre ale Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe Române din eparhie și profesori ai Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău, ne-a transmis Ionuț-Romeo Sandu, inspector eparhial.