Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Actualitate religioasă Știri Activităţi în cadrul centrelor sociale „Aripi de Lumină“ şi „Best Life“

Activităţi în cadrul centrelor sociale „Aripi de Lumină“ şi „Best Life“

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Știri
Un articol de: Gabriela Popescu - 21 Martie 2014

Centrul social pentru copii „Aripi de Lumină“, coordonat de Asociaţia „Vasiliada“, alături de membrii Centrului social multifuncţional „Best Life“ - pentru copiii dezavantajaţi social, al Arhiepiscopiei Craiovei, au participat miercuri, 19 martie, la pregătirea de produse culinare la Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu“. La activitate au participat şi elevii Colegiului Economic din Craiova, care i-au iniţiat pe micuţii aflaţi în grija Arhiepiscopiei Craiovei în secretele bucătăriei. Copilaşii au fost coordonaţi de specialiştii celor două aşezăminte sociale şi cadre didactice ale unităţii de în­vă­ţământ, care le-au explicat cum se pregătesc pizza şi cornuleţele. „Activitatea des­făşurată a facilitat crearea unor prietenii de durată prin realizarea unor acţiuni comune, precum şi dezvoltarea abilităţilor sociale şi de comunicare, de dezvoltare personală. Au pregătit dulciuri, munca fiind presărată cu note de umor, optimism, bună dispoziţie. Între etapele de pregătire şi servire a produselor, copiii împreună cu noii prieteni s-au destins şi relaxat prin jocuri cu mingea, jocuri de mişcare. Liceenii au uitat pentru o perioadă de timp de vârstă, redevenind copii şi lăsându-se purtaţi pe tărâmul copilăriei şi al jocului. Activitatea s-a încheiat într-o atmosferă plină de bucurie şi recunoştinţă, realizându-se schimburi de impresii şi promisiuni că se vor întâlni pentru a putea repeta această experienţă frumoasă“, a precizat Renata Bă­nescu, psihopedagog în cadrul Centrului „Aripi de Lumină“. Reprezentanţii Centrului social „Best Life“ spun că acţiunea de ieri a fost extrem de folositoare copiilor care provin din familii dezavantajate social.

„Printre efectele psihosociale ale activităţii amintim dezvoltarea relaţiilor interpersonale, prin facilitarea comunicării, a colaborării pe o sarcină de lucru dată, care a implicat descoperirea, cunoaşterea şi afirmarea propriilor talente în bucătărie. De asemenea, activitatea a vizat creşterea gradului de sociabilitate, a încrederii în sine şi în ceilalţi“, a declarat Adelina Dima, psiholog în cadrul Centrului social „Best Life“. Copiii au fost entuziasmaţi că au reuşit să devină bucătari pentru câteva ore. „Activitatea a venit ca o relaxare, la finalul programului de realizare a temelor. Suntem fericiţi pentru că suntem implicaţi în astfel de programe recreativ-educaţionale“, a mărturisit Antonia, una dintre fetiţele beneficiare ale Centrului „Best Life“.