În ziua praznicului Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, credincioșii Bisericii „Sfântul Nicolae”‑Ghica, paraclis universitar din București, au trăit un moment de mare bucurie
Activităţi la biblioteca Liceului Ortodox din Oradea
Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu“ din Oradea a organizat o serie de activităţi menite să scoată în evidenţă importanţa bibliotecii şcolare în viaţa celor mici şi a celor mari. Un proiect generos, coordonat de prof. Ileana Borş, bibliotecar la Liceul Ortodox orădean, care a cuprins lecturi diverse, concursuri literare şi de cultură generală, compunere de scrisori tematice, confecţionarea de semne de carte sau ilustrare de postere tematice.
Elevii clasei I A, coordonaţi de prof. Viorica Brege, au participat la jocul „Comoara ascunsă într-o carte“; colegii lor din clasele I B şi I C, împreună cu profesoarele Maria Tirpe, Adriana Pintea şi Alina Fiţ, au răsfoit enciclopediile bibliotecii; copiii din clasa a II-a A, alături de prof. Florica Hera, au avut parte de concursul de poveşti „Răţuşca cea urâtă“, iar cei din clasa a III-a A, îndrumaţi de prof. Ana Muscaş, s-au întrecut în realizarea unor semne de carte.
Biblioteca s-a bucurat şi de câteva poveşti şi poezii scrise de elevii Louis Copil, Jasmine Ilisie, Patricia Restea şi Dănuţ Avram, din clasa a II-a B, alternativa educaţională „step by step“. Elevii acestei clase au compus scrisori pentru colegii lor din Anglia, în cadrul unui parteneriat realizat prin biblioteca şcolii, de profesoarele Elena Iacob şi Veronica Isdrăilă. Elevii din clasa a IV-a C, alături de profesoarele Ramona Erdeli şi Carla Istvanovics, s-au delectat la spectacolul „20.000 de leghe sub mări“, prezentare 3D, excelent realizată de actorii Teatrului „Arcadia“ din Oradea. Elevii din clasele gimnaziale s-au întâlnit la bibliotecă pentru concursuri de literatură şi cultură generală şi au realizat desene şi picturi inspirate din cărţi de basme.