În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Activități la noul centru social din Parohia Sibiu‑Turnișor 1
20 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani au participat la prima activitate organizată de Parohia Sibiu-Turnișor 1 în noul centru socio-cultural ridicat în apropierea Bisericii „Sfântul Nicolae”, vechiul lăcaș de cult al comunității aflate în cartierul sibian Turnişor.
Activitățile cu cei mici au fost coordonate, joi, 4 iulie, de cei doi preoți ai bisericii, pr. Ciprian Creangă și pr. Mihail Borza, de educatoarele Ioana Szekely și Simona Boița de la Școala Gimnazială nr. 10, structură - Grădinița nr. 20 din Turnișor, cu sprijinul altor colaboratori din mediul educațional.
„Copiii au fost introduși în lumea minunată a poveștilor într-un cadru interactiv, fiind apoi antrenați să-și pună la lucru creativitatea prin activitate practică, exprimând în formă palpabilă însușirile, virtuțile și aspirațiile personajelor din poveste. În cadrul atelierului de creație, au învățat să construiască căsuțe pe care să le personalizeze dându-le culori vii și așezând în ele cât mai multe ferestre deschise spre cer. În această perioadă de vacanță de vară, ne-am propus activități diverse pe care le vom desfășura alături de copiii din parohie, cu cei mici, dar și cu cei puțin mai mari, ca să aibă în continuare parte de experiențe frumoase în tinda bisericii, să petreacă timp cu folos în această vacanță. Activitățile noastre au caracter interetnic și multicultural, iar ca parteneri, avem Școala Gimnazială nr. 10 cu Grădinița nr. 20 din Turnișor, Primăria Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Parohia Evanghelică Turnișor, Asociația Crucea Roșie Sibiu. În continuare, ne propunem să contribuim la formarea morală și culturală a noilor generații”, a spus preotul Ciprian Creangă.
Activități cu cei mici și cu vârstnicii
Construirea unui centru socio-cultural în Parohia Sibiu-Turnișor I a fost inițiată pentru ca activitățile cu tinerii și copiii din comunitate să se desfășoare într-un spațiu adecvat. Mai mult decât atât, noul spațiu va găzdui și activități cu vârstnicii din cartierul sibian Turnișor.
„În prezent, clădirea este finisată la interior în proporție de 90%, urmând să fie montate ușile de interior, caloriferele, centrala termică și să se finalizeze racordarea la electricitate. La exterior, clădirea este deocamdată «la roșu», dar nădăjduim să o vedem finalizată complet cu ajutorul lui Dumnezeu și al oamenilor de bine care pot să dea o mână de ajutor. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat până în prezent la realizarea acestui obiectiv al parohiei noastre, care la început a fost doar un vis frumos, dar care acum începe să devină din ce în ce mai limpede, o realitate care ne umple sufletele de bucurie”, ne-a mai spus pr. Ciprian Creangă.
În anul 2014 a fost obținut terenul prin concesiune de la Primăria Sibiu, iar același an, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a așezat piatra de temelie. În anul 2021 s-a obținut autorizația de construire, iar în anul 2022 au început lucrările de zidire.