În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Adunare Eparhială a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului
În perioada 27-28 mai 2011 a avut loc întrunirea anuală a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului. Potrivit pr. Ionuţ Păun, corespondent TRINITAS TV în Germania, preluat de Agenţia BASILICA, lucrările adunării s-au desfăşurat în Catedrala mitropolitană din Nürnberg, unde se află şi sediul Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.
Programul a fost împărţit pe durata a două zile şi a început vineri 27 mai după-amiaza, când a fost săvârşită Taina Sfântului Maslu de către Înalt Preasfinţitul Mitropolit Serafim, înconjurat de un sobor de preoţi. După această slujbă toţi preoţii şi credincioşii prezenţi au fost invitaţi la o agapă frăţească. Seara s-a încheiat cu o conferinţă pe tema familiei creştine, susţinută de părintele profesor dr. Vasile Gavrilă de la Facultatea de Teologie din Bucureşti, slujitor la Paraclisul universitar "Sfântul Nicolae" (Biserică Rusă) din Bucureşti. Discuţia pe marginea temei familiei a fost entuziastă, iar întrebările preoţilor s-au axat în special pe ideile dezvoltate de către părintele Vasile Gavrilă: familia creştină - icoană a Preasfintei Treimi şi Dumnezeu Creatorul ca Dumnezeu al unităţii şi al însoţirii. Dragostea dintre soţi înseamnă în acelaşi timp credinţă, asceză şi sentiment. A doua zi, sâmbătă, a început cu săvârşirea Sfintei Liturghii de către IPS Serafim şi PS Sofian Braşoveanul, Episcop-vicar, înconjuraţi de un sobor de peste 30 de preoţi şi diaconi. După slujba Sfintei Liturghii şi micul dejun, s-au deschis oficial lucrările Adunării eparhiale de către IPS Serafim, care a ţinut şi un scurt cuvânt duhovnicesc pentru toţi preoţii. S-a dat citire procesului-verbal al Adunării eparhiale precedente, apoi raporturilor pastoral-misionar, cultural-ecumenic şi financiar pe anul 2010. Apoi s-a întocmit şi planul de buget pe anul 2011. Lucrările Adunării s-au încheiat după orele prânzului cu o agapă frăţească. Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului are 67 de parohii şi filii, deservite de 48 de preoţi şi 7 diaconi.