În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Dunării de Jos
Lucrările Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-au desfăşurat sâmbătă, 24 ianuarie 2015, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepicop Casian. Evenimentul a debutat prin participarea tuturor membrilor la slujba Sfintei Liturghii, săvârşită în capela cu hramul „Întâmpinarea Domnului“ şi „Sfinţii Martiri Brâncoveni“ din cadrul Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, fostul Palat episcopal, de către un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian.
La finalul Sfintei Liturghii, chiriarhul Dunării de Jos a săvârşit slujba de Te Deum, după care membrii Adunării eparhiale au vizitat sălile de expoziţie ale muzeului. Şedinţa s-a desfăşurat într-o sală de conferinţe a muzeului, unde au fost prezentate principalele repere privind educaţia creştină, importanţa orei de religie în formarea tinerei generaţii, necesitatea întocmirii monografiilor parohiale, precum şi organizarea unor cursuri de scurtă durată pentru preoţi. De asemenea, a fost evidenţiată slujirea filantropică dedicată sprijinirii persoanelor cu dificultăţi materiale, elevilor şi tinerilor teologi. În cadrul comisiilor de lucru permanente, s-a luat act de rapoartele de activitate ale sectoarelor Centrului eparhial şi ale celorlalte subunităţi bisericeşti şi au fost aprobate propunerile pentru anul 2015. La final, a avut loc lansarea volumului al XV-lea din seria «Biserică. Misiune. Slujire», care prezintă atât darea de seamă a sectoarelor eparhiale, cât şi teme de reflecţie teologică pentru anul 2015. În încheierea lucrărilor a fost prezentat filmul documentar „2014 - Retrospectiva evenimentelor bisericeşti în Arhiepiscopia Dunării de Jos“, realizat în cadrul Biroului de presă şi comunicare al eparhiei. La lucrările Adunării eparhiale de la Galaţi au mai participat ca invitaţi preoţii protoierei, stareţii şi stareţele mănăstirilor, reprezentanţii asociaţiilor bisericeşti din eparhie, oficialităţi locale şi judeţene, precum şi alte personalităţi ale vieţii culturale, educaţionale şi economice din cele două judeţe ale eparhiei, Galaţi şi Brăila. (Pr. Gabriel Molocea)