În ziua praznicului Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, credincioșii Bisericii „Sfântul Nicolae”‑Ghica, paraclis universitar din București, au trăit un moment de mare bucurie
„Alaiul colindătorilor” la Centrul eparhial din Timişoara
Vineri, 21 decembrie, la Centrul eparhial din Timişoara, peste 600 de colindători îmbrăcaţi în costume populare tradiţionale au colindat şi au prezentat scenete legate de Naşterea Domnului. Evenimentul deosebit care are în spate o tradiţie de 22 de ani este organizat de către Mitropolia Banatului şi Consiliul Judeţean Timiş şi Centrul de Cultură şi Artă.
"Alaiul Colindătorilor" a cuprins grupuri de colindători aparţinând parohiilor, şcolilor şi căminelor culturale, coruri parohiale şi mai multe grupuri de colindători din peste 30 de localităţi din judeţul Timiş, din Banatul Sârbesc, din localitatea Torac, care au venit prin Institutul Cultural al Românilor din Provincia Voivodina, Republica Serbia. De asemenea, au participat şi formaţii profesioniste, ca o noutate în acest an, "Ansamblul Banatului" şi "Şcoala de Artă". A fost creată o frumoasă atmosferă de Crăciun, iar Preasfinţitul Episcop-vicar Paisie Lugojanul a răsplătit efortul colindătorilor prin cadourile oferite şi le-a mulţumit pentru mesajul pe care an de an îl aduc aici la Centrul eparhial din Timişoara, prin colindele tradiţionale pe care le interpreteză cu multă dăruire. De asemenea, Preasfinţia Sa a transmis cetelor de colindători felicitările şi binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, şi a urat celor prezenţi sărbători fericite şi binecuvântate de Dumnezeu. Colindătorii au pornit apoi spre centrul oraşului Timişoara, în Piaţa Victoriei, unde au continuat să colinde, apoi au primit pachete-cadou pregătite de către Centrul de de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş prin grija Consiliului Judeţean Timiş. ""Alaiului colindătorilor" este o tradiţie pe care o desfăşurăm de 22 de ani. Este un lucru minunat şi ne bucurăm că putem anunţa Naşterea Domnului şi de a fi totdeauna alături de IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului, şi PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. Este o obligaţie morală de a colinda cum se cuvine la Mitropolia Banatului, unde am fost primiţi de fiecare dată cu multă dragoste, înţelegere, iar colindătorii vin cu drag să transmită mai departe credinţa de veacuri a neamului nostru românesc", ne-a declarat Ciprian Cipu, directorul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş.