Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Alături de cei afectaţi de scleroză multiplă
Federaţia Filantropia a Patriarhiei Române împreună cu Asociaţia de Scleroză Multiplă (SM) din România a organizat, în perioada 17-26 mai, Campania „Ştafeta Ciclistă SM 2016”, aflată anul acesta la a 4-a ediţie. Campania a debutat la Oradea, apoi s-a desfăşurat în oraşele Bistriţa, Cluj, Chişinău, Constanţa şi Bucureşti, iar astăzi se încheie la Alba Iulia.
La Bucureşti, Campania „Ştafeta Ciclistă SM 2016” a avut loc ieri, 25 mai, pe Colina Bucuriei, cu prilejul Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple (SM). Evenimentul a fost unul recreativ, de tip ștafetă ciclistă, cu participarea unui grup de voluntari format din asistenţi sociali ai Asociaţiei „Diaconia” a Arhiepiscopiei Bucureştilor şi a unor copii şi tineri aflaţi în evidenţa Sectorului social-filantropic şi misionar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Scopul campaniei este solidarizarea şi încurajarea pacienților afectați de scleroză multiplă, în lupta lor cu maladia. „Acest eveniment leagă mai multe comunităţi din România şi doreşte să le sensibilizeze asupra acestei maladii. În ţara noastră sunt afectaţi de această boală peste 10.000 de oameni, din care un procent considerabil este format din tineri. De aceea şi noi, prin această iniţiativă tinerească, mergem de la o comunitate la alta, şi încercăm să-i ajutăm pe oameni, să le aducem speranţă şi să îi sprijinim în demersul lor de a găsi soluţii pentru viaţa lor. Ştafeta este formată din câţiva voluntari, care doresc să adune mesajele de sprijin ale comunităţilor prin care trec, adresate pacienţilor afectaţi de scleroză multiplă, şi care sunt scrise pe nişte floricele portocalii din carton, menite să dea o notă de speranţă în plus iniţiativei”, ne-a declarat pr. Laurenţiu Lazăr, director executiv al Asociaţiei de Scleroză Multiplă din România, preşedinte al Asociaţiei Filantropia - Oradea şi consilier social-filantropic al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei.
În Capitala României, trei voluntari bicicliști au participat la această campanie dedicată cauzei sclerozei multiple, între care doi voluntari europeni: Massimo D’orsi din Italia și Ana Laura Perez din Spania, secondați de Monica Reștea, kinetoterapeut al Centrului de Scleroză Multiplă din Oradea. Participanții la eveniment au avut posibilitatea de a testa prima bicicletă „afectată de scleroză multiplă”, conștientizând, astfel, o parte din simptomele maladiei.