În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Alinare pentru tinerii cu diabet şi hemofilie
Sâmbătă, 14 iulie 2012, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a fost prezent la Centrul Clinic de Evaluare şi Recuperare pentru Copii şi Adolescenţi "Cristian Şerban" din Buziaş, unde a slujit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.
Sfânta Liturghie a avut loc în biserica cu hramul "Naşterea Domnului" din incinta centrului medical, un spital dedicat copiilor şi tinerilor cu diabet zaharat şi hemofilie. După Sfânta Liturghie, Preasfinţitul Părinte Paisie a oficiat Parastasul pentru Cristian Victor Şerban, băiatul ctitorilor centrului medical şi ai bisericii din incintă. Slujba Parastasului vine să amintească de cei 21 de ani de la trecerea sa la Domnul. În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi şi familiei, PS Paisie a arătat importanţa pomenirii celor care au plecat dintre noi, ca o arvună a întâlnirii noastre cu ei în Împărăţia lui Dumnezeu.
"Învierea lui Hristos Domnul este dovada învierii noastre din morţi. Legătura dintre oamenii de pe acest pământ şi cei din veşnicia lui Dumnezeu este neîntreruptă şi nedesfăcută, dovadă pomenirea pe care o facem celor pe care îi purtăm în inimile şi sufletele noastre. Acesta este semnul că nu i-am uitat, iar pomenirea este semnul credinţei noastre că îi vom întâlni din nou la a doua venire a Domnului Hristos", a arătat Preasfinţia Sa. La finalul slujbei de pomenire, PS Paisie a transmis celor prezenţi binecuvântarea IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului, şi gândurile acestuia de bine.
Centrul Medical "Cristian Şerban" din Buziaş a fost inaugurat la 1 iulie 1997, fiind o instituţie medicală pentru copii şi tineri cu vârsta cuprinsă între 0 şi 35 de ani. Aici sosesc din toată ţara pacienţi cu diabet zaharat şi hemofilie, realizându-se 1.500 de internări anual. Spitalul este unul de competenţa unei clinici universitare, are unii dintre cei mai buni specialişti în bolile de diabet ale copilului şi tânărului şi este unic în ţară prin specificul lui.
"Centrul este extrem de util pentru că în afară de faptul că dă indicaţii de tratament şi evaluează stadiul bolii fiecărui pacient, face şi educaţie pentru boală. Eu şi soţia mea, Margit, suntem specialişti în cele două boli, eu în diabet zaharat, iar soţia în hematologie. În urma pierderii copilului nostru Cristian Victor în urmă cu 21 de ani, am decis să facem un bine altora şi am construit acest centru. Incinta are 20.000 m2, cu mai multe clădiri dedicate spitalului. Lucrarea a putut fi finalizată cu ajutor din ţară şi din străinătate, astfel încât s-a ajuns să fie considerată o mică bijuterie a sistemului medical românesc", ne-a declarat prof. univ. dr. Viorel Şerban, copreşedinte fondator al Fundaţiei "Cristian Şerban", profesor de medicină internă şi diabet, nutriţie şi boli metabolice la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" Timişoara. (diac. Marius Mircia)