În capela Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu a fost săvârşită luni, 13 septembrie, slujba de pomenire a pr. acad. prof. dr. Mircea Păcurariu, la patru ani de la trecerea sa
Alte procesiuni închinate Sfintei Cuvioase Parascheva
În Arhiepiscopia Tomisului a început aseară la Biserica "Sfânta Cuvioasă Parascheva" din Năvodari, după Vecernie, procesiunea cu icoana, veşmântul Cuvioasei Parascheva, mir şi omoforul de la mormântul Sfântului Nicolae. La procesiune au participat numeroşi credincioşi şi ea a fost condusă de Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. La Biserica "Cuvioasa Parascheva" din Năvodari din anul 2006 se află depuse veşmintele Sfintei Parascheva, primite de la Catedrala mitropolitană din Iaşi. Tot aseară, la Biserica "Sfânta Cuvioasă Parascheva" din Cumpăna a fost săvârşită slujba Privegherii de către ierarhul Tomisului. În acest lăcaş de cult au fost aduse miercuri, 12 octombrie, moaştele Sfântului Apostol Andrei de la Mănăstirea Peştera Sfântului Andrei şi moaştele Sfinţilor Epictet şi Astion, aduse de la Catedrala arhiepiscopală. Moaştele vor rămâne spre cinstire până mâine.
Evlavia clericilor şi a credincioşilor faţă de Cuvioasa Parascheva se vede în toată ţara, în primul rând în închinarea hramului lăcaşurilor de cult Sfintei Parascheva. În numeroase biserici din Arhiepiscopia Bucureştilor se prăznuieşte astăzi ocrotitoarea. "În toate aceste biserici, aseară s-au oficiat Vecernia, Litia şi Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva, iar astăzi, după rânduială, Utrenia, Sfânta Liturghie, Parastasul pentru ctitori, după care va urma tradiţionala agapă, la care vor participa credincioşii. De obicei, cu prilejul hramului, Sfânta Liturghie este oficiată de un numeros sobor de preoţi, veniţi de la parohiile învecinate", a precizat părintele protoiereu Costică Dumitru al Protoieriei Câmpina. (Ioan Buşagă)