De sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în biserică, joi, 21 noiembrie, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit la hramul Mănăstirii Peștera din
Amnesty International pierde sprijinul Bisericii Catolice
Vaticanul a declarat că organizaţia „Amnesty International“ a trecut în tabara „pro-avort“, anunţând săptămâna trecută suspendarea sprijinului financiar al Bisericii Romano-Catolice faţă de această organizaţie. În acest sens, un comunicat al Consiliului Pontifical pentru Justiţie şi Pace afirmă că „nu va mai exista o finanţare catolică faţă de Amnesty International după schimbarea atitudinii organizaţiei în favoarea avortului“.
Preşedintele Consiliului Pontifical pentru Justiţie şi Pace, Cardinalul Renato Martino a declarat pentru „National Catholic Register“ că recenta decizie a organizaţiei de a promova „dreptul“ la avort reprezintă o trădare a identităţii lui. „Susţinând decriminalizarea avortului ca parte a platformei lor, Amnesty International s-a descalificat din poziţia de apărătoare a drepturilor omului. Dacă Amnesty International nu mai apără cel mai de bază drept al omului - dreptul la viaţă - atunci devine chestionabilă însăşi integritatea organizaţiei“, a precizat prelatul. Amnesty International a fost fondată în 1961 de Peter Benson, ca un grup ce apără şi promovează drepturile inalienabile ale persoanei umane. Acum însă s-a alăturat altor organizaţii internaţionale, precum Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii, promovând aşa-numitul drept la avort, cel puţin în anumite cazuri. Cardinalul Martino, care a slujit ca observator permanent al Sfântului Scaun la Naţiunile Unite afirmă că această schimbare de poziţie este parte a agendei „pro-moarte“ ce se manifestă în societatea de astăzi: „Agenda pro-moarte este ascunsă în limbajul drepturilor omului, dar în realitate subminează însăşi drepturile omului pe care pretinde că le-ar sprijini. Finalitatea ei logică este distrugerea vieţii şi a tuturor valorilor dătătoare de viaţă faţă de care familia umană ar trebui să fie recunoscătoare. Desensibilizarea societăţii faţă de răul avortului este parte a campaniei pro-avort“. În încheiere, cardinalul a arătat că decizia luată de Amnesty International trebuie să se traducă în practică prin renunţarea la finanţarea acestei organizaţii de către catolici sau de către organizaţiile catolice, informează Agenţia de ştiri Catholica.