La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Arhid. prof. univ. dr. Constantin Voicu, pomenit la Sibiu
În capela Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a fost oficiată luni, 11 noiembrie, o slujbă de pomenire pentru arhid. prof. univ. dr. Constantin Voicu, la patru ani de la trecerea sa la cele veșnice. Slujba a fost săvârşită de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, înconjurat de un sobor de preoți din care au făcut parte ucenici ai părintelui Constantin Voicu și apropiați ai celui care a fost profesor la Institutul Teologic-Facultatea de Teologie din Sibiu, dar și la alte instituții de învățământ teologic universitar din țară.
„Am venit în această capelă pentru a-i aduce un prinos de recunoștință părintelui profesor Constantin Voicu. Aceste momente au fost o binefacere și un câștig duhovnicesc și pentru noi, pentru că ne-am adus aminte de faptul că suntem muritori”, a spus la final pr. prof. dr. Aurel Pavel, prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu.
La slujba de pomenire au fost prezenți membrii familiei, rudele, apropiații și toți cei care l-au cunoscut pe arhid. prof. univ. dr. Constantin Voicu și au dorit să se roage împreună pentru odihna sa veșnică.