În ziua praznicului Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, credincioșii Bisericii „Sfântul Nicolae”‑Ghica, paraclis universitar din București, au trăit un moment de mare bucurie
Aşezământul social „Sfântul Ştefan“, sfinţit în ziua hramului
Biserica cu hramurile "Sfântul Arhidiacon Ştefan" şi "Sfântul Voievod Ştefan cel Mare" din cadrul Secţiei de Pompieri Moineşti a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău şi-a serbat în urmă cu două zile hramul. Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârşită de Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. După cum ne-a relatat pr. Cristinel Teşu, misionar la biserica Secţiei de Pompieri Moineşti, la acest eveniment au participat credincioşi din Moineşti şi din localităţile învecinate, care au primit la final un pachet cu alimente. Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul i-a oferit generalului Mihai Simionescu, şeful Inspectoratului pentru Stuaţii de Urgenţă Bacău, din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Distincţia "Sanctus Stefanus Magnus", iar lct. Gabriel Hodorog, Diploma "Sfântul Apostol Andrei". În acelaşi timp, Viorel Ilie, viceprimarul oraşului Moineşti, a primit din partea Preasfinţitului Părinte Ioachim Băcăuanul o distincţie de vrednicie.
După Sfânta Liturghie a fost sfinţit Aşezământul social "Sfântul Arhidiacon Ştefan" al Secţiei de Pompieri Moineşti. Casa socială va oferi, cu sprijinul Primăriei Moineşti, hrană pentru 15 persoane care au suferit de pe urma dezastrelor naturale. Aşezământul este primul de acest gen din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Biserica cu hramurile "Sfântul Arhidiacon Ştefan" şi "Sfântul Voievod Ştefan cel Mare" din cadrul Secţiei de Pompieri Moineşti a început a se ridica în anul 2000 şi a fost terminată patru ani mai târziu, când a fost sfinţită de PS Ioachim Băcăuanul. În ultimele şase luni, de când a fost numit preot misionar părintele Cristinel Teşu, au fost efectuate lucrări de igienizare şi de înfrumuseţare, fiind achiziţionate mai multe obiecte de cult necesare sfintelor slujbe. "Pompierii participă cu drag la sfintele slujbe care se oficiază atât duminica (Utrenia, Acatistul şi Sfânta Liturghie), cât şi miercurea (Taina Sfântului Maslu şi slujba Acatistului). Este mare bucuria preotului de a sluji împreună cu militarii, care se confruntă deseori cu incendiile sau inundaţiile. Pompierii au nevoie de asistenţa religiosă care îşi găseşte ecou în viaţa lor", a declarat pr. Cristinel Teşu. (C. Ciofu)