În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Atelier de creaţie în Ostrovul de la Cernica
Elevii Şcolii Nr. 175 "Sfântul Nicolae" şi ai Şcolii Nr. 176 "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" din Bucureşti le-au făcut părinţilor şi, în special mamelor, o plăcută surpriză, invitându-i la Centrul Social Cultural "Sfântul Calinic" de la Mănăstirea Cernica, unde le-au oferit mărţişoare.
În timp ce părinţii s-au bucurat de împrejurimile pitoreşti pe care le oferă Mănăstirea Cernica, copiii s-au pus temeinic pe treabă şi, în mai puţin de două ore, au confecţionat felicitări şi mărţişoare pe care le-au oferit mamelor, profitând de această săptămână, de început de martie, când ne arătăm, în mod deosebit, preţuirea pe care o avem faţă de mamele şi soţiile noastre. Copiii au dat acestei întâlniri şi activităţilor pe care le-au desfăşurat la Cernica şi un titlu: "Un Mărţişor pentru mama ta!". Părinţii prezenţi şi-au exprimat certitudinea că cea de-a 100-a aniversare a Zilei Internaţionale a Femeii, pe care lumea întreagă o sărbătoreşte, pe 8 martie, este confirmarea rolului important pe care femeia îl are în lume, cu atât mai mult, cu cât mamele sunt mai apropiate de copii şi pot garanta creşterea acestora în duhul Bisericii şi al credinţei strămoşeşti. Educaţia creştină rodeşte în sufletele elevilor După ce au vizitat muzeul mănăstirii, s-au închinat la moaştele Sfântului Ierarh Calinic şi ale Sfântului Cuvios Gheorghe şi au admirat măreţia bisericii "Sfântul Nicolae", dar şi vechimea seculară a stejarului ce o străjuieşte, elevii celor două şcoli bucureştene s-au apucat de treabă, iar rezultatele au fost de excepţie. S-au întrecut pe ei înşişi, totul a fost joc şi voie bună, dar şi competiţie, căci un juriu format din părinţi a avut dificila misiune de a alege cele mai frumoase, originale şi bine realizate felicitări-mărţişoare care au fost apoi premiate. După prezentarea de către cele două echipe a unor momente artistice, cu poezii şi cântece pe care le-au pregătit special pentru mame, toţi copiii au primit daruri, constând în cărţi, iconiţe cu chipul Sfântului Ierarh Calinic, invitaţii la teatru, diplome de participare şi fructe. Şi profesorii îndrumători Doina Mihaela Rogoti, Loredana Ion, Cristina Mîinea şi Radu Ungureanu au primit diplome de merit "pentru eforturile deosebite în promovarea culturii şi educaţiei creştine" şi icoane reprezentându-l pe Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica. Atât părinţii, profesorii, dar mai ales elevii prezenţi au lăsat sec pentru începutul Postului Sfintelor Paşti, împreună cu părintele protosinghel Maxim Bădoiu, stareţul Mănăstirii Cernica. Obiectivele acestei întâlniri, dintre care amintim promovarea artei şi a creaţiei ca mijloc de cunoaştere, relaţionare şi apropiere între oameni, în cazul nostru, o mai bună comunicare şi cunoaştere între familii şi copii, dar mai ales întâlnirea într-un mediu spiritual, de pace şi înţelegere, şi petrecerea câtorva ore în cadrul de linişte şi duhovnicie pe care îl oferă Mănăstirea Cernica, dar şi antrenarea celor mici într-o muncă de echipă care să îi motiveze, au fost atinse şi ne dorim ca astfel de întâlniri să aibă loc cât mai des.