De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Atelier dedicat asistenţilor sociali din Moldova
Asistenţii sociali din cadrul Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă“ a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi din cadrul Biroului de Asistenţă Socială „Diaconia“ al Arhiepiscopiei Iaşilor au participat vineri, 13 februarie 2015, la workshopul cu tema „Influenţa markerilor personali şi profesionali în luarea deciziilor de intervenţie asistenţiale“.
Acesta a fost organizat de Sucursala Teritorială Iaşi a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ din Iaşi, care a găzduit evenimentul. Au fost prezenţi aproximativ 60 de asistenţi sociali din judeţele Iaşi, Vaslui şi Neamţ. Workshopul s-a înscris în lista activităţilor ce au ca scop perfecţionarea asistenţilor sociali din Iaşi şi din zona Moldovei, activităţi ce vor fi implementate în anul 2015 de către Sucursala Teritorială Iaşi a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România. Intervenţiile, exerciţiile şi jocurile de rol realizate cu asistenţii sociali au fost moderate de către dr. Roxana Necula, preşedintele Sucursalei Teritoriale CNASR Iaşi. Asistenţi sociali din cadrul instituţiilor guvernamentale şi nonguvernamentale au evidenţiat modalităţile prin care se pot gestiona eficient resursele în cadrul sistemului de asistenţă socială şi în ceea ce priveşte munca asistentului social şi au prezentat modele de luare a deciziilor în munca asistentului social în managementul de caz şi valorile etice pe care se centrează sistemul de asistenţă socială. Asistenţii sociali înscrişi în Registrul CNASR care au participat la acest eveniment vor primi din partea Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România două credite profesionale. (C. Ciofu)