În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
„Atunci când citim din Evanghelie, Îl ascultăm pe Hristos vorbindu-ne direct”
Credincioşii de la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Sibiu au primit binecuvântare arhierească la început de an. Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a săvârşit Sfânta Liturghie în acest locaş de cult în Duminica după Botezul Domnului.
În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a prezentat credincioşilor învăţăturile ce reies din pasajul evanghelic rânduit spre a fi citit în Duminica după Botezul Domnului: „Evanghelia din Duminica după Botezul Domnului ne arată lucrarea pe care Mântuitorul o începe de astăzi, lucrarea de propovăduire. După ce a fost botezat la vârsta de 30 de ani, vârsta de la care la evrei aveai dreptul să înveţi şi pe alţii, Mântuitorul îşi începe misiunea Sa de propovăduire. Trebuie să înţelegem ce rol a avut lucrul acesta şi de ce Mântuitorul le-a împlinit pe toate. El n-a venit numai ca să Se jertfească pentru noi, ci împlinindu-le pe toate pe rând, a adus descoperirea lui Dumnezeu, voia lui Dumnezeu, pentru că de la Tatăl a luat ca să ne dea nouă”.
Ierarhul a subliniat că „Mântuitorul a vestit prin cuvânt şi faptă iubirea nemărginită a lui Dumnezeu faţă de noi. (...) Noi nu luăm şi citim din Evanghelie ceva ce interpretăm după puterea noastră de înţelegere şi încercăm să aplicăm în viaţă, ci atunci când citim din Evanghelie Îl ascultăm pe Hristos vorbindu-ne direct. La fiecare Sfântă Liturghie Îl avem prezent pe Hristos Care Se jertfeşte pentru noi şi, înainte de jertfă, Hristos ne transmite Cuvântul dumnezeiesc, Cuvântul inspirat pe care noi trebuie să-L împlinim în viaţă. Lângă Cuvântul pe care Mântuitorul L-a vestit, El a adăugat şi fapta, pentru că iubirea Sa nemărginită a fost transpusă în faptă”.
Pr. Teodor Răduleţ, alături de pr. Adrian Răduleţ şi pr. Ioan Oană, slujitori ai locaşului de cult, a mulţumit la final ierarhului pentru vizita pastorală şi pentru binecuvântarea adusă peste credincioşii bisericii. În semn de preţuire şi de recunoştinţă, pr. Adrian Răduleţ i-a oferit în dar ierarhului o icoană a Maicii Domnului.