De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Au început conferinţele semestriale de toamnă la Arad
Conferinţele semestriale de toamnă ale preoţilor din Arhiepiscopia Aradului au început marţi, 18 octombrie, cu întrunirea preoţilor din Protopopiatul Arad. Conferinţa a fost prezidată de Înalt Preasfinţitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului. În cuvântul de deschidere, Înalt Preasfinţia Sa a evidenţiat semnificaţia şi importanţa temei abordate: "Sfinţii mitropoliţi ai Transilvaniei, Andrei Şaguna şi Simion Ştefan, ctitori de limbă şi spiritualitate românească", în contextul apropiatei canonizări solemne a acestora, la sfârşitul lunii noiembrie. Înalt Preasfinţia Sa a prefaţat lucrările conferinţei preoţeşti exprimând gândul că întreaga operă a marilor mitropoliţi, care va fi prezentată aici, are menirea de a evidenţia, ca o concluzie finală, sfinţenia vieţii lor.
Referatul principal, întocmit în concordanţă cu planul conferinţei, elaborat de Central Eparhial, a fost susţinut de pr. Cristian Prună, de la Parohia Sânmartin. Atât referentul, cât şi preoţii coreferenţi au prezentat aspecte biografice ale mitropoliţilor Andrei Şaguna şi Simion Ştefan şi au pus în valoare activitatea administrativ-bisericească, social-politică, culturală şi pastoral-misionară excepţională a acestora, puse în slujba Bisericii Ortodoxe Române şi a neamului românesc. În cadrul conferinţei au luat cuvântul pr. dr. Pavel Vesa de la Spitalul Judeţean Arad, pr. dr. Ioan Tulcan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad, pr. dr. Vasile Pop, consilier cultural, care au adus completări la tematica prezentată. Exprimând asentimentul tuturor preoţilor participanţi, pr. protopop dr. Nicu Breda a mulţumit întâistătătorului eparhiei pentru bunăvoinţa de a participa la conferinţa preoţilor din Protopopiatul Arad, o conferinţă reuşită, care şi-a realizat scopul propus, acela de a actualiza, în conştiinţa şi activitatea preoţimii, chipul unor străluciţi ierarhi transilvăneni care în următoarele zile se vor aureola, în mod solemn, cu nimbul sfinţeniei.