„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Au reînceput lucrările la aşezământul bisericesc din München
Lucrările la Aşezământul bisericesc „Înălțarea Sfintei Cruci” din München-Aubing, Germania, au fost reluate în luna ianuarie, datorită condițiilor meteorologice favorabile, informează mitropolia-ro.de. În prezent, se execută lucrări de armături, betonări, cofraje atât la corpul bisericii, cât și la corpurile așezământului.
Lucrările de construire a Aşezământului bisericesc „Înălțarea Sfintei Cruci” din München-Aubing reprezintă cel mai amplu proiect de infrastructură al Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale şi de Nord până în prezent, fiind realizat de către filiala acesteia, și anume Centrul Bisericesc Românesc Ortodox din München.
În cadrul acestui aşezământ vor fi săvârşite sfinte slujbe şi vor fi organizate activităţi duhovniceşti, sociale şi culturale. Piatra de temelie a aşezământului de pe terenul din Aubing, cartier situat în partea de vest a orașului München, a fost aşezată în data de 11 septembrie 2011, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Lucrările de execuţie au început din luna iunie a anului 2016.
Aşezământul bisericesc „Înălțarea Sfintei Cruci” cuprinde biserica cu hramurile „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica”, punctul central al aşezământului. Pentru a fi o prezenţă a culturii şi spiritualităţii româneşti în diasporă, dar mai ales pentru a le aminti românilor de „acasă”, echipa arhitecţilor, condusă de arh. Şerban Sturdza, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din Bucureşti, a proiectat locașul de cult după modelul Bisericii „Sfântul Nicolae”-Domnesc din Curtea de Argeş, potrivit site-ului cbrom-noul-asezamant.de/ro. Centrul comunitar parohial va reprezenta atât locul de întâlnire al românilor, de desfăşurare a activităţilor catehetice, culturale şi spirituale, cât şi de ajutorare, prin intermediul Asociaţiei caritative „Sfântul Vasile cel Mare”, a persoanelor care se confruntă cu lipsuri materiale sau spirituale.