„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Binecuvântare arhierească la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului“ - Groşi
Înalt Preasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a săvârşit duminică, 6 februarie, Sfânta Liturghie la Mănăstirea "Acoperământul Maicii Domnului" - Groşi din comuna Boroaia. Complexul acestei aşezări monahale cuprinde două sfinte altare şi un cămin de bătrâni.
Obştea Mănăstirii "Acoperământul Maicii Domnului" - Groşi din judeţul Suceava, bătrânii care primesc asistenţă religioasă şi socială în această aşezare monahală ridicată după 1996 şi pelerinii care participă aici la sfintele slujbe au avut bucuria de a se ruga, în urmă cu două zile, alături de IPS Părinte Arhiepiscop Pimen. Cu acest prilej, ierarhul locului a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură, împărtăşind arhiereşti binecuvântări. "Pentru noi slujba oficiată de IPS Pimen a fost un eveniment deosebit. Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor este pentru mine părintele duhovnicesc, întrucât am slujit timp de şapte ani ca diacon alături de Înalt Preasfinţia Sa", ne-a relatat protos. Ichim Alexe, stareţul Mănăstirii "Acoperământul Maicii Domnului" - Groşi. 13 vârstnici îngrijiţi în căminul de bătrâni al mănăstirii În prezent, căminul de bătrâni al Mănăstirii "Acoperământul Maicii Domnului" - Groşi adăposteşte 13 vârstnici, unii dintre ei neavând nici un venit. Vârstnicii care se pot deplasa participă la programul liturgic al mănăstirii în fiecare zi. Principalele fonduri pentru întreţinerea lor provin de la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, dar şi de la Asociaţia "Mila creştină" din parohia Dolhasca, Protopopiatul Fălticeni, care oferă în fiecare zi de la brutăria proprie pâinea. "Avem o foarte bună colaborare cu părintele Gheorghe Saftiuc de la parohia Dolhasca, care ne asigură zilnic pâine, gratuit. Mai există o brutărie în localitatea Mălini, comuna Mălini, judeţul Suceava, care ne trimite pâine. Mai avem şi alte persoane care răspund de fiecare dată la solicitarea noastră. Suntem într-o foarte bună colaborare cu Centrul eparhial Suceava, cu Protopopiatul Fălticeni şi cu Primăria municipiului Târgu Neamţ. Mergem înainte, cu sprijinul unor oameni minunaţi", a declarat protos. Ichim Alexe. Metoc al Schitului Sihla, la început Complexul Mănăstirii "Acoperământul Maicii Domnului" - Groşi cuprinde două lăcaşuri de închinăciune: Biserica "Acoperământul Maicii Domnului" şi Paraclisul cu hramurile "Izvorul Tămăduirii" şi "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil". Atât mănăstirea, cât şi căminul au fost ridicate la iniţiativa protosinghelului Mihail Horga, fostul stareţ, care a plecat la Domnul în anul 2007, lucrările fiind demarate în anul 1995. "Părintele Mihail Horga s-a închinoviat la Schitul Sihla al Mănăstirii Sihăstria din judeţul Neamţ, donând în acelaşi timp schitului două suprafeţe de teren. Mănăstirea "Acoperământul Maicii Domnului" - Groşi a fost pentru început metoc al Schitului Sihla. Fiind pe raza judeţului Suceava, IPS Pimen a luat sub oblăduire această aşezare monahală. În anul 2001 s-au pus bazele căminului de bătrâni. În 1998 a venit o bătrână din Brăieşti care şi-a donat toată agoniseala, cumpărându-se cărămida pentru viitoarea clădire. Finalizarea construcţiei a fost suportată de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor", a explicat părintele stareţ Ichim Alexe.