De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Binecuvântare în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Câmpia Turzii
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, i-a binecuvântat pe credincioșii din Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Câmpia Turzii.
În biserica parohială, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a săvârşit Sfânta Liturghie, din Duminica a 4-a din Post (a Sfântului Ioan Scărarul). După citirea pericopei evanghelice duminicale, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Cred, Doamne, ajută necredinței mele”, vorbindu-le celor prezenți despre importanța credinței în viața fiecăruia. Răspunsurile liturgice au fost date de corul Parohiei „Învierea Domnului” din Câmpia Turzii, dirijat de pr. Sebastian Zăhan.
Pentru activitatea pastorală și administrativă, în semn de recunoștință și apreciere, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei i-a hirotesit iconomi stavrofori pe preotul paroh Virgil Cerceș și pe preotul coslujitor Marcel Gheberta. Primarului municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, și lui Voicu Oprean li s-a oferit Ordinul „Episcop Nicolae Ivan”, iar Consiliului parohial o diplomă de aleasă cinstire.
Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Câmpia Turzii I, situată pe strada Andrei Mureşanu, este cel mai vechi lăcaș de cult ortodox din oraș. Biserica a fost construită între anii 1910 şi 1920, inițial în formă de navă, actualmente având formă de cruce, fiind extinsă între anii 1957 şi 1958. Lăcașul de rugăciune a fost sfinţit în anul 1958, de vrednicul de pomenire Arhiepiscop Teofil Herineanu, iar în anul 1983, după ce a fost împodobit cu pictură în tehnica frescă, a fost resfinţit de către acelaşi ierarh.