În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Binecuvântarea lucrărilor la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Beliș, Cluj
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, i-a vizitat joi, 19 mai, pe profesorii și elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Beliș, județul Cluj. Ierarhul a săvârşit slujba Sfeștaniei și a binecuvântat lucrările de renovare, modernizare și extindere efectuate în ultimii trei ani la sediul școlii. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a subliniat importanța și rolul profesorilor în educarea elevilor şi i-a felicitat pe toți cei implicați în renovarea și modernizarea şcolii. Cu această ocazie, directorul școlii gimnaziale din Beliș, prof. Mihaela Mocean, a primit Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni, iar primarului comunei Beliș, ing. Viorel Matiș, i-a fost oferit Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni.
Prof. Mihaela Mocean a mulțumit ierarhului și tuturor celor prezenți, exprimându-și bucuria pentru evenimentul important din viața comunității din Beliș. Au mai luat cuvântul inspectorul școlar general al județului Cluj, prof. Marinela Marc, primarul comunei Beliș, ing. Viorel Matiș, și alții. La final, un grup de elevi și etnologul Răzvan Roșu au susținut un moment artistic. La eveniment au participat profesori și elevi, oficialități județene și locale, reprezentanți din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, foști directori, cadre didactice şi elevi ai şcolii.
Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Beliș, construită la începutul anilor ’70, a fost dată în folosință în 1974, odată cu strămutarea locuitorilor din Belișul Vechi și Giurcuța de Jos, sate ale căror vetre au fost acoperite de apele lacului de acumulare Beliș-Fântânele. Din anul 2019, școala a intrat într-un amplu proces de reabilitare, modernizare și dotare, în cadrul unui proiect în valoare de 1 milion de euro, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, proces iniţiat prin implicarea autorităţilor locale.