În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Binecuvântarea noii catapetesme a bisericii parohiale din Hășdate, Cluj
În Duminica a 3-a după Rusalii (Despre grijile vieții), Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea din Parohia Hășdate, județul Cluj.
Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei a sfințit noua catapeteasmă a bisericii parohiale și a binecuvântat lucrările de renovare realizate în ultima perioadă. În continuare, ierarhul a săvârşit Sfânta Liturghie şi a rostit un cuvânt de învățătură despre optimismul creștin. Răspunsurile liturgice au fost date de corul maicilor de la Mănăstirea Cășiel. La chinonic, tânăra interpretă de muzică populară Andreea Maria Tomșea, fiică a satului, a interpretat pricesne.
La finalul slujbei, preotul paroh Florin Dobocan a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare, oferindu-i în dar o icoană cu Maica Domnului alături de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.
Pentru activitatea sa de până în prezent, ierarhul l-a hirotesit iconom stavrofor pe pr. paroh Florin Constantin Dobocan. Au mai primit distincţii şi diplome primarul municipiului Gherla, Ovidiu-Ionel Drăgan, arhitectul Viorel Pușcaș, fiu al satului, epitropul parohiei Ioan Bodea, prof. univ. dr. Rareș Buiga (medic primar anatomopatolog în Departamentul de Anatomie Patologică, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca), fiu al satului, cântărețul bisericesc Ionel Raț, ing. dr. Ioan Matei, fiu al satului, îngrijitorul bisericesc Cornel Vereș, membrii Consiliului și Comitetului parohial și alți binefăcători. Copiii și tinerii prezenți au primit cărți duhovnicești din partea ierarhului.
Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Hașdate (localitatea aparține din punct de vedere administrativ-teritorial de municipiul Gherla) a fost construită între anii 1971-1973, fiind pictată de călugărul Artemie de la Mănăstirea Nicula. Biserica a fost sfințită în anul 1974, de Arhiepiscopul Teofil Herineanu. Pe 18 februarie 2018, după ample lucrări de renovare și înfrumusețare, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei a resfințit biserica parohială.