În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Binecuvântarea noului sediu al Asociaţiei Surzilor din România, filiala Galaţi
Marţi, 12 aprilie, la Galaţi a avut loc binecuvântarea noului sediu al Asociaţiei Surzilor din România, filiala Galaţi, de către pc. pr. consilier Ionel Rotaru, din cadrul Sectorului Social-filantropic al Centrului Eparhial, însoţit de pc. diac. Constantin Căuş, asistent social în cadrul arhiepiscopiei.
Cu acest prilej, toţi cei prezenţi au fost stropiţi cu agheasmă şi unşi cu untdelemn sfinţit. Istoria persoanelor cu handicap auditiv din România începe cu prima grupă înfiinţată pe 9 noiembrie 1919, care s-a numit Asociaţia Amicală a Surdo-Muţilor din România, sub patronajul reginei Maria, prin asocierea voluntară a unui grup de surzi. Primul preşedinte al asociaţiei a fost Alexandru Clarnet, iar din comitetul de conducere a făcut parte şi prinţul Henry Ghica, fiul surd al domnitorului Constantin Ghica. Asociaţia Naţională a Surzilor din România există de peste 85 de ani şi are un număr considerabil de membri, peste 16 filiale în toată ţara şi un rol important în societatea românească, prin apărarea şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Activităţile specifice desfăşurate constau în asistarea metodologică, coordonarea şi susţinerea activităţilor cluburilor membre subordonate. De asemenea, se ocupă cu susţinerea fondării de noi grupe şi promovarea bunei cooperări între acestea şi luarea de iniţiative şi aprobarea unor propuneri cu scopul de a îmbunătăţi statutul surzilor şi distribuirea de materiale privind problematica statutului. Totodată, se ocupă cu promovarea activităţilor cultural-educative ale surzilor şi promovarea accesului acestora la serviciile publice ale comunităţii şi organizarea de cursuri, seminarii şi activităţi de formare, în diferite domenii de interes. De asemenea, se ocupă cu asigurarea de servicii pentru persoane cu nevoi speciale: (copii, tineri, bătrâni şi adulţi, care nu cunosc limbajul mimico-gestual). La sfârşitul slujbei, au fost oferite celor prezenţi periodicul eparhial "Călăuză Ortodoxă", calendare şi alte obiecte de colportaj.