La Praznicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, miercuri, 25 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și
Biserica din localitatea clujeană Săcuieu a fost resfinţită
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat, în Duminica a 4-a după Rusalii, în mijlocul credincioșilor din Parohia Săcuieu, Protopopiatul Huedin.
Biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, care, în ultima perioadă, a trecut prin ample lucrări de renovare și înfrumusețare atât la exterior, cât și la interior, a fost resfinţită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei.
Apoi, la un Altar amenajat în curtea lăcașului de cult, ierarhul a săvârşit Sfânta Liturghie şi le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, intitulat „Domnul Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor”, arătând că Biserica este locul unde creștinii primesc vindecarea trupului și a sufletului.
Răspunsurile liturgice au fost date de studenți și elevi seminariști de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, respectiv de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. La chinonic, cântăreața de muzică populară Amalia Țuțuruga a interpretat mai multe pricesne.
Preotul paroh Ionică Valentin Pop a fost hirotesit iconom stavrofor, iar preoteasa Simona Rozalia Pop a primit din partea ierarhului Ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni”. Ctitorul Damian Mereu a primit „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului, iar primarul comunei Săcuieu, Gheorghe Cuc, a fost distins cu Ordinul „Mihai Vodă”.
Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a fost construită sub formă de navă, din piatră de granit, între anii 1882 şi 1885, fiind sfințită la data de 14 august 1885. De-a lungul timpului, biserica a fost reparată de mai multe ori. În ultimii ani, sfântul lăcaș a trecut prin ample lucrări de renovare și înfrumusețare, printre care înlocuirea turlei și a întregului acoperiș, refacerea tencuielii exterioare, precum și a picturii, în tehnica frescă, realizată de pictorul bisericesc Florin Olari.