În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Biserică maramureşeană la Ambasada din Beijing
Recent părintele protopop Ioan Rădulescu al Protoieriei II Capitală, împreună cu o delegaţie a Primăriei Sectorului 2, condusă de către primarul Neculai Onţanu, au efectuat o vizită în Republica Populară Chineză.
Vizita se înscrie în cadrul înfrăţirii cu Primăria Sectorului de Est a Beijing-ului, iar în cadrul acestei vizite au avut loc o serie de convorbiri de lucru cu oficialităţile chineze, având rezultate rodnice. Delegaţia a fost întâmpinată de ambasadorul Viorel Budura şi a vizitat Ambasada României din Beijing. "Cu acest prilej domnul ambasador Budura mi-a adus la cunoştinţă că, în curtea ambasadei, se va ridica o biserică maramureşeană, solicitându-ne, ca la finalizarea lucrărilor de ridicare a bisericii, să revenim pentru a participa la sfinţirea sfântului lăcaş. Am prezentat în câteva cuvinte Biserica Ortodoxă Română. În alocuţiune am arătat că Biserica noastră este de origine apostolică, o Biserică a rugăciunii, a tradiţiei, implicată activ şi în viaţa socială, dar şi o Biserică a muzicii bizantine, având o Şcoală muzicală la Putna încă din secolul al Xl-lea. Pentru reliefarea tradiţiei noastre strămoşeşti am interpretat chiar şi câteva imne bizantine şi am făcut o referire la aportul muzicii bizantine la cultura muzicală a poporului român", ne-a declarat părintele protoiereu Ioan Rădulescu. Vizită la pavilionul românesc de la Shanghai În cadrul vizitei oficiale, s-a discutat despre finalizarea lucrărilor de la biserica din curtea Ambasadei româneşti din Beijing şi despre prezenţa la sfinţirea bisericii a unui cor bisericesc, care să interpreteze un program de lucrări corale româneşti, dar şi cântece din repertoriul celor două ţări. De asemenea, în interiorul bisericii, odată cu numirea noului preot, va avea loc şi o expoziţie de icoane. "Am mulţumit gazdelor pentru buna primire şi ospitalitate, fiindcă am vizitat monumente culturale şi istorice ale civilizaţiei chineze, dar şi cele mai frumoase oraşe: Hangzhou, Suzhuo şi Shanghai, unde se află şi pavilionul românesc în cadrul expoziţiei mondiale", ne-a mai spus părintele protoiereu Rădulescu.